Nosalty Logó

Káposztás sztrapacska Kispeti konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Káposztás sztrapacska Kispeti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 977 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3906 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    952.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 977 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3808.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    877 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    1693 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    2462.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    807 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1009 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    528 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    915 micro
Összesen 3906 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, majd olajon sóval, borssal megdinszteljük.
  2. Közben nagy fazékban forralunk vizet, sóval és kicsi olajjal.
  3. Amíg a víz felforr, addig a krumplit nyersen lereszeljük krumplireszelőn. Keverünk bele egy egész tojást,sót, borsotés annyi lisztet, hogy kemény masszát kapjunk.
  4. Ezt a krumplis masszát nokedliszaggatón a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Kb. 7-10 perc alatt megfő, ekkor leszűrjük, és összekeverjük a káposztával.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 143
  • Össznézettség: 67727
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tálaláskor tehetünk rá tejfölt, úgy is nagyon finom. Ezt a burgonyás nokedlit káposzta helyett készíthetjük pirított szalonnával és túróval is.

Hozzászólások

Zoli

Kedves PetI! Ezzel csak egy a baj, hogy ez nem sztrapacska, csak káposztás haluska. A jó " tót agyafiak" minden nokedlit haluskának - galuskának hívnak. Csak egy van amit sztrapacskának, ez pedig a juhtúrós - bryndzove halusky. A juhtúróval együtt még bármit rá lehet pakolni. akkor is sztrapacska marad, A fordítottja viszont nem igaz. Hiába pakolsz rá a haluskára bármit juhtúró nélkül, az csak haluska marad. A kis összegzésem semmit nem von le a recepted min?ségéb?l, csak ez a gasztronómiai igazság. Üdv: Zoli

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek