Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás sztrapacska Kispeti konyhájából

Káposztás sztrapacska Kispeti konyhájából
Káposztás sztrapacska Kispeti konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálaláskor tehetünk rá tejfölt, úgy is nagyon finom. Ezt a burgonyás nokedlit káposzta helyett készíthetjük pirított szalonnával és túróval is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, majd olajon sóval, borssal megdinszteljük.
  2. Közben nagy fazékban forralunk vizet, sóval és kicsi olajjal.
  3. Amíg a víz felforr, addig a krumplit nyersen lereszeljük krumplireszelőn. Keverünk bele egy egész tojást, sót, borsot és annyi lisztet, hogy kemény masszát kapjunk.
  4. Ezt a krumplis masszát nokedliszaggatón a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Kb. 7-10 perc alatt megfő, ekkor leszűrjük, és összekeverjük a káposztával.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 36 652
elküldve: 3
receptkönyvben: 114
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kispeti

Mióta szakács: 2013.01.31.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sztrapacska, sztrapacska káposztával, káposztás krumplis nokedli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Thu, 2017-11-23 16:05

Kedves PetI!
Ezzel csak egy a baj, hogy ez nem sztrapacska, csak káposztás haluska. A jó " tót agyafiak" minden nokedlit haluskának - galuskának hívnak. Csak egy van amit sztrapacskának, ez pedig a juhtúrós - bryndzove halusky. A juhtúróval együtt még bármit rá lehet pakolni. akkor is sztrapacska marad, A fordítottja viszont nem igaz. Hiába pakolsz rá a haluskára bármit juhtúró nélkül, az csak haluska marad.
A kis összegzésem semmit nem von le a recepted minőségéből, csak ez a gasztronómiai igazság.
Üdv: Zoli

977
káposzta 2 kg
burgonya 1.5 kg
finomliszt 50 dkg
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db