r
Nosalty Logó

Fokhagymás csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Muci
Fokhagymás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1685 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    889 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4935 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 422 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    129.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5632.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    3147 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19791 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    99 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3554 micro
  • Kolin:
    1228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19740 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 1685 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2150 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk az erektől, hártyáktól, esetleges epe maradványtól.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk.
  3. A fokhagymát szintén megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
  4. A hagymát a zsíron üvegesre pároljuk.
  5. Rádobjuk a májat és a fokhagymát, kissé lepirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát és rászórjuk az őrölt borsot.
  7. Aláöntünk 1-2 ek vizet és kb 20 perc alatt készre pároljuk, sütjük.
  8. Akkor kész a máj, ha a villát beleszúrva nem jön belőle véres lé.
  9. Végezetül megsózzuk.
  10. .
  • Elkészítettem: 86 alkalommal
  • Receptkönyvben: 287
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 127
  • Össznézettség: 94947
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 16.

Ajánló

Petrezselymes krumpli, krumplipüré, esetleg párolt rizs illik hozzá. Az idénynek megfelelő savanyúságot adhatunk mellé. Jelen esetben petrezselymes újburgonyával és fejessalátával fogyasztottuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A májból készült ételek előnye, hogy nagyon rövid idő alatt lehet  finom ebédet, vagy vacsorát varázsolni az asztalra. Nálunk illyenkor a cicák is nagyon örülnek, mivel a friss csirkemájat legtöbbször szívvel együtt árulják, amit nem használok fel a főzéshez, a májról leválasztott szív az ő jutalmuk szokott lenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek