r
Nosalty Logó

Szőlős pite Csilla konyhájából

Nemes-Pádár Csilla
Szőlős pite Csilla konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

1203
Kalória
18.6g
Fehérje
180.5g
Szénhidrát
46.2g
Zsír
235.2g
Víz
99.3g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
86.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Összesen 1203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Összesen 4805 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    180.5 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    235.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 1203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    184.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5308.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1585 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    2011 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    722.1 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    940.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1820 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1688 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1612 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 4805 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk az egész tojást illetve egy tojás fehérjét és a szobahőmérsékletű margarint.
  2. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A pudingport és a cukrot egy edénybe tesszük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 4 dl tejet. Ezután felforraljuk, sűrűre főzzük, majd a pudingot langyosra hűtjük.
  2. A szőlőt megmossuk és leszemezzük.
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, majd előre kivajazott és kilisztezett 24 cm átmérőjű pite formába tesszük. Erre ráhalmozzuk, majd egyenletesen elsimítjuk a pudingot és ezt követően a puding tetejére tesszük a szőlő szemeket.
  4. A másik tésztát kinyújtjuk, majd éles késsel kb 1 cm széles csíkokra vágjuk. Ezzel berácsozzuk a pite tetejét. A pite szélére a csíkot úgy tesszük, hogy megcsavargatjuk spirál alakra, így mutatós lesz.

Egyéb

  1. Amikor ezzel a folyamattal kész vagyunk, az egész pitét megkenjük a felvert tojás sárgájával majd megszórjuk ízlés szerint nádcukorral. A pitét előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesen takaréklángon kb. 15 perc alatt szép barnára sütjük.
  2. A pitét tálaláskor porcukorral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...