r
Nosalty Logó

Szőlős pite Csilla konyhájából

Nemes-Pádár Csilla
Szőlős pite Csilla konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

1203
Kalória
18.6g
Fehérje
180.5g
Szénhidrát
46.2g
Zsír
235.2g
Víz
99.3g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
86.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Összesen 1203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Összesen 4805 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Egyéb

Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    180.5 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    235.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 1203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    184.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5308.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1585 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    2011 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    722.1 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    940.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1820 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1688 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1612 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 4805 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk az egész tojást illetve egy tojás fehérjét és a szobahőmérsékletű margarint.
  2. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A pudingport és a cukrot egy edénybe tesszük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk 4 dl tejet. Ezután felforraljuk, sűrűre főzzük, majd a pudingot langyosra hűtjük.
  2. A szőlőt megmossuk és leszemezzük.
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, majd előre kivajazott és kilisztezett 24 cm átmérőjű pite formába tesszük. Erre ráhalmozzuk, majd egyenletesen elsimítjuk a pudingot és ezt követően a puding tetejére tesszük a szőlő szemeket.
  4. A másik tésztát kinyújtjuk, majd éles késsel kb 1 cm széles csíkokra vágjuk. Ezzel berácsozzuk a pite tetejét. A pite szélére a csíkot úgy tesszük, hogy megcsavargatjuk spirál alakra, így mutatós lesz.

Egyéb

  1. Amikor ezzel a folyamattal kész vagyunk, az egész pitét megkenjük a felvert tojás sárgájával majd megszórjuk ízlés szerint nádcukorral. A pitét előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesen takaréklángon kb. 15 perc alatt szép barnára sütjük.
  2. A pitét tálaláskor porcukorral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek