r
Nosalty Logó

Banános-ananászos pite gyömbérrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Banános-ananászos pite gyömbérrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 435 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3474 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 173 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 435 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.6 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1543 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 3474 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először megpucoljuk és kis darabokra vágjuk a gyümölcsöket. Félretesszük a gyümiket, és elkészítjük a tésztát. Ehhez egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, az őrölt gyömbért. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a keverékhez adjuk, a fehérjét félretesszük.
  2. Ezután a hideg vajat is beledaraboljuk a tálba és a lehető leggyorsabban összegyúrjuk a hozzávalókat. A tésztát fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük 10-15 percig.
  3. Ezalatt megcsináljuk a tölteléket és előmelegítjük a sütőt. A töltelékhez botmixerrel pépesítjük a gyümölcsöket (ennek hiányában az ananászt apróra vágjuk, a banánt villával összetörjük), hozzáadjuk a reszelt gyömbért, majd belekeverjük a tojást.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, és enyhén lisztezett táblán kb. 26 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle. Először kemény lesz, de kézmelegre hamar nyújthatóvá válik. Ha ragadna kicsit lisztezzük, vagy fólia alatt nyújtsuk tovább, majd a nyújtófa segítségével fektessük bele a piteformába. (Ha túl bonyolultnak tűnik ez a folyamat, akkor csináljunk egy hengert a tésztából, vágjunk belőle ujjnyi vastag köröket, ezeket sorakoztassuk a forma aljába, majd nyomkodjuk őket egybe).
  5. A tésztát szurkáljuk meg villával, majd terítsünk egy sütőpapírt rá, végül borítsunk bele rizst, vagy szárazbabot nehezéknek. Tegyük a sütőbe és süssük 10 percig. Vegyük ki, szabadítsuk meg a nehezéktől és a papírtól, majd süssük tovább 5 percig.
  6. Ezután kerül bele a töltelék, és sül további 20 percig a sütemény, kicsit csökkentett fokozaton (kb 180 fok). A tészta szélét érdemes megkenni az elején félrerakott és kicsit felvert tojásfehérjével, hogy ne piruljon meg túlságosan.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7216
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régóta szeretnék igazi (mármint amerikai filmes pite alakú) pitét sütni. Sajnos a gyümölcstorta forma erre a célra nem volt alkalmas, azonban a karácsonyra kapott, kivehető aljú piteforma már annál inkább ;) A töltelék ötlete Stahl Judittól jött, valamelyik nyári lapszámban készített hasonló rétest. Azt nem tudom, hogy a rétes mennyire volt finom, de a pite szerintem isteni lett. Én nagyon szeretem a gyömbért, ezért került bele jócskán frissen reszelve és őrölve is. Aki nem ilyen nagy rajongó, nyugodtan elhagyhatja, vagy csökkentheti, mert a reszelt elég domináns ízt ad, kicsit el is nyomja a banánt és az ananászt!  

Hozzászólások

GasztroManó

Szia! Nagyon tetszik a recept! Pont van itthon egy csomó banán és egy ananász, úgyhogy holnap ki is próbálom! Anna

GasztroManó

Szia! Elkészítettem a receptet. Egész jó, bár szerintem a piték valahogy jobbak savanykásabb gyümölccsel.

Törölt felhasználó

Hát lehet, én is jobb szeretem a meggyest vagy a citromosat :) De ez ízlés kérdése is, lásd a répatortám körül kibontakozott vitát arról, mennyire édes/nemédes, kell e cukor vagy nem a tésztába :) Azért remélem nem romlott rátok!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?