r
Nosalty Logó

Tsvetaeva pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Tsvetaeva pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 549 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 3288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tésztához

töltelék

tetejére

Összesen 285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 549 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    193.6 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    534 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1562 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 3288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztbe beletesszük a szódabikarbónát, és jól elkeverjük. Ezután összedörzsöljük a vajjal. Hozzáadjuk a tejfölt, és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Letakarva hűtőbe tesszük, amíg leszemezzük a ribizlit.

töltelék

  1. A tésztacipóból egy 3-4 mm vékony kör alakú lapot nyújtunk. Ezzel a tésztalappal kibélelünk egy kivajazott, kör alakú tortaformát. Nem baj, ha a tészta csak a tortakarima feléig ér! A tésztára szórjuk a leszemezett fekete ribizlit, és meghintjük egy evőkanál cukorral.
  2. A tejfölt egy nagyobb tálban elkeverjük a tojásokkal, az 5 evőkanál cukorral és a liszttel. Ezt az öntetet egyenletesen ráöntjük a tortaformában várakozó ribizlire.
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral, és langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2212
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 20.

Ajánló

A cukor mennyiségét ízlésünknek megfelelően változtathatjuk. Ha maradna a sütiből, és teljesen hideg, akkor 20 másodpercre tegyük be a mikróba, és ismét élvezhetjük a pite fantasztikus ízét!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tsvetaeva pite
Lizinka_ 589 recept

Ez a nagyszerű desszert egy orosz írónőről kapta a nevét. A klasszikus Tsvetaeva pite savanykás almából készül. Én most alma helyett a kertünkben termő fekete ribizlit használtam, de a tészta és a tejfölös öntet, valamint az elkészítés módja az eredeti recept alapján készült.

Hozzávalók

tésztához

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!