r
Nosalty Logó

Szőlős focaccia kecskesajttal és dióval

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dávid
Szőlős focaccia kecskesajttal és dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 535 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3206 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 272 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 535 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4663 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    2652 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 3206 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Öntsük a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, a langyos vizet, és alaposan gyúrjuk össze, majd néhány percig dagasszuk. A tészta állaga akkor jó, ha elválik az edény falától és már nem ragad.
  2. Konyharuhával fedjük le, és hagyjuk egy órát kelni.
  3. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk egy centiméter vastagra, akkorára, hogy beleférjen egy nagy gáztepsibe. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és tegyük bele a tésztát.

A tetejére

  1. A szőlőszemeket mossuk meg és felezzük meg őket, a kecskesajtot daraboljuk fel, a rozmaringot és a diót aprítsuk.
  2. Egyenletesen oszlassuk el a tésztán a szőlőt, vágott felükkel lefelé, majd szórjuk rá a sajtot, a diót és a rozmaringot. Locsoljuk meg két evőkanál olívaolajjal a tészta tetejét, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 35-40 percre, amíg szép aranybarnára nem pirul.
  3. Ha elkészült, szórjuk meg a tetejét nagy szemű tengeri sóval.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x33
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6226
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt hiszem, az én szívemnek ez a legkedvesebb focaccia variáció. A szőlő, a kecskesajt és a dió triójának köszönhetően egyszerre kifinomult, ugyanakkor hanyagul rusztikus is, hiszen sok időt nem kell bajlódnunk a feltétek rendezgetésével és az összeállítással sem, mert ez az esetlegesség adja meg a báját. Az alaptészta receptjét érdemes jól memorizálni, mert bármikor bevethető, ha egy seregnyi éhes embert kell jóllakatnunk.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek