r
Nosalty Logó

Rozmaringos focaccia

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Petra
Rozmaringos focaccia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 516 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2064 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 319 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 516 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3802.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    3122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 2064 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt és a cukrot 200 ml langyos vízben elkeverjük, félretesszük, amíg fel nem fut.
  2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A közepén mélyedést készítünk a kezünkkel, beleöntjük a 75 ml olívaolajat és a habos élesztős-cukros vizet. Addig keverjük, míg össze nem áll tésztává. Ekkor enyhén lisztezett felületre tesszük, és jó néhány percen keresztül gyúrjuk, míg selymesen sima és ruganyos lesz a focaccia tésztánk.
  3. Kissé olajozott tálba tesszük a tésztát, letakarjuk, meleg helyen –kb. 90 perc alatt- duplájára kelesztjük. Kivesszük a tálból a tésztát, öklünkkel kinyomkodjuk belőle a levegőt, tepsire helyezzük, és ujjbegyünkkel szétnyomkodjuk egy centiméter vastagságúra, téglalap alakúra. Konyharuhával lefedve, 45 percig ismét pihentetjük.
  4. Végül ujjunkkal apró mélyedéseket nyomkodunk a tésztába, megkenjük 20 ml olívaolajjal és meghintjük nagy szemű tengeri sóval. Mielőtt betesszük a 220 ºC-ra légkeverésenelőmelegített sütőbe, az összetépkedett rozmaringleveleket is a focacciára szórjuk. 20 percig sütjük a tésztát, közben néhányszor vizet permetezünk a sütőbe. Húsz perc leteltével kivesszük a tepsiből a már majdnem kész focacciát, a sütőrácsra helyezzük, és így sütjük még 5 percen át.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 32693
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 08.

Receptkategóriák

Ez „csak úgy” készült. Eszembe jutott és megsütöttem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.