Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Focaccia 4.

Focaccia 4.
Focaccia 4.
130 perc / előkészület: 90 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olaszországban járva az egyik helyi pékségben ettem először életemben Focacciát paradicsommal és ruccolával. Ez a három így együtt isteni kombináció! Hazaérkezésünk után készítettem magam is. Az ízek visszaidézték Olaszországot. Dolce Italia!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Azoknak, akik imádják Olszországot!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt az 1 teáskanál cukorral és 1 dl langyos vízzel felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beletesszük a sót és a rozmaringot. A közepébe mélyedést alakítunk ki.
  3. Beleöntjük az élesztőt, hozzáadjuk a maradék langyos vizet, az olívabogyókat és a szárított paradicsomot. Szépen összegyúrjuk a tésztát, és 1 órát meleg és huzatmentes helyen letakarva kelni hagyjuk.
  4. Egy tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk.
  5. A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük.
  6. Miután a duplájára megnőtt a tészta, lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, majd ökölnyi nagyságú cipókra szaggatjuk és darázsfészekszerűen egymás mellé helyezzük őket a tepsiben. Még 20 percig letakarva pihentetjük.
  7. A sütőt visszamérsékeljük 180 ˚C-ra, és kb. 25-30 percig szép aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x45 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 616
elküldve: 4
receptkönyvben: 388
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Tornyay Erna

Mióta szakács: 2010.12.15.
10 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

olívabogyós zsömlécskék, olasz olajbogyós kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rokamoka
rokamoka Tue, 2015-08-04 09:38

Megsutottem!Nagyon klassz recept!!! :) (èn nem tettem bele semmit,kis egyszeru kenyèrkèk lettek,szuper finom!)

nihilistahedonista
nihilistahedonista Tue, 2013-03-19 20:39

Kedves Erna!

Szerinted lehet belőle sima kenyeret is készíteni?
Egyben hagynám az egészet, és úgy sütném meg. pont ilyen kenyértészta receptet keresek. :)

Üdv: Zsófi

605
kenyérliszt BL80 50 dkg
víz 3 dl
élesztő 1 dkg
1 ek
cukor 1 teáskanál
fekete olajbogyó 8 dkg
zöld olajbogyó 8 dkg
szárított paradicsom 8 dkg
rozmaring 0 ízlés szerint
mangalica zsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál