Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Színes karácsonyi mézeskalács

Színes karácsonyi mézeskalács
Színes karácsonyi mézeskalács
27 perc / előkészület: 20 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly karácsonykor készítettem el a családom részére, és mindenkinek nagyon ízlett, így tudom ajánlani, még karácsonyfára dísznek is kiváló. smiley

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A cukomázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet kétfelé vesszük, egyik felében a szalalkálit, a másik felében a szódabikarbónát feloldjuk.
  2. A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk.
  3. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a választott formával, majd előmelegített sütőben sütőpapíros lapon megsütjük.
  4. Közben a mázhoz a tojásfehérjét, a porcukrot, és a citromlevet kikeverjük, majd tetszőlegesen színezzük.
  5. Beleforgatjuk a mázba, majd hagyjuk megszáradni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 309
elküldve: 3
receptkönyvben: 57
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gumicukor

Mióta szakács: 2011.10.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézeskalács, citrommázas mézeskalács, mézeskalácsdísz, cukormázas mézeskalácsok

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cugda
cugda Sat, 2013-12-14 16:04

Most csináltam meg a mézeskalácsot! Nagyon finom. Szépen szaggatható és tényleg puha. Mentem a receptek közé.

Judit71
Judit71 Sat, 2012-02-11 00:33

Ez az igazi rögtön puha mézeskalács!!!!!!!!!!!!! Soha többet más receptet! Köszönöm Gumicukor!

Szatyi
Szatyi Wed, 2012-02-08 08:29

Bocsika de mit jelent,hogy:,,Közben a mázhoz a tojásfehérjét, a porcukrot, és a citromlevet kikeverjük"?A tojásfehérjét nem kell kemény habbá verni?

Gumicukor
Gumicukor / Gumicukor Wed, 2012-02-08 21:09

A tojásfehérjét , a porcukrot és a citromlevet habverővel összekeverjük és így folyékony masszát kapunk . Az fog majd rászilárdulni. Remélem segítettem !

1222
finomliszt 1 kg
porcukor 25 dkg
tojás 2 db
méz 25 dkg
sertészsír 1 ek
tej 2.5 dl
lekvár/ dzsem 6 ek
szalalkáli 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
fahéj 1 kk
szegfűszeg 1 kávéskanál
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
porcukor 30 dkg
tojásfehérje 2 db
citromlé 1 citromból nyert
ételfesték 1 kávéskanál