Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-banános-vaníliakrémes torta

Epres-banános-vaníliakrémes torta
Epres-banános-vaníliakrémes torta
120 perc / előkészület: 45 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát az egyik barátom szülinapjára készítettem el. Nagyon egyszerű megcsinálni, és nem is túl időigényes, mégis nagyon finom. Számomra a vaníliakrém és a banán egy klasszikus párosítás, a mandula ezt felturbózza... És ha ez nem lenne elég, ott a sok eper a tetején, ami jelen esetben a hab a tortán! :)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

  • 10 dkg szeletelt mandula (pirítva)
  • 20 dkg eper (szeletelve)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A sütőt előmelegítjük, egy tortaformát kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük az alját.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket egy jó nagy keverőtálba tesszük, a sárgáknak elég egy kisebb tányér. A fehérjékhez egy csipet sót adunk, és kézi robotgéppel elkezdjük habbá verni. Közben kanalanként adjuk hozzá a cukrot.
  3. Ha már kemény a hab, nem kapcsoljuk ki a robotgépet, hanem további keverés közben egyenként belepottyantgatjuk a sárgákat a fehérjehabba. Ha már benne van az összes sárga, csorgassuk bele az olajat, és ha jó alaposan elkevertük, kikapcsolhatjuk a gépet.
  4. Kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet a keverékbe.
  5. Három adagra osztjuk a piskótatésztát, és egymás után 3 lapot sütünk. (Természetesen a forma kivajazását és sütőpapírral való kibélelését a 2. és 3. lap sütése előtt meg kell ismételni.) Egy lap kb. 15-20 perc alatt sül meg, de mindig végezzünk tűpróbát!
  6. A kész lapokat kihűtjük, és félretesszük.
  7. A tej kétharmadát feltesszük forrni, a maradékban alaposan elkeverjük a 2 csomag pudingport és a keményítőt.
  8. Ha forr a tej, beleöntjük a pudingos keveréket, és jó sűrű pudingot készítünk, majd alaposan kihűtjük.
  9. Ha már hideg, kézi robotgéppel elkeverjük benne a 2 puha vajat és a vaníliarúd belsejét. Bő 5 percig keverjük, hogy selymes legyen. 
  10. Fogjuk az első piskótalapot, megkenjük a krémmel vastagon, a banánkarikákat pedig kissé szellősen a krémre rakosgatjuk. Ráhelyezzük a másik lapot, ugyanezt megismételjük azzal is, majd jöhet az utolsó piskóta lap.
  11. Ha megvan a rétegezés, az egész tortát bevonjuk a vaníliás krémmel (a tetejét és oldalát is), szépen egyenletesen és vastagon.
  12. A torta oldalán levő krémbe beletapasztjuk a mandulát, figyeljünk, hogy jó sűrűn legyen, akkor lesz szép.
  13. A tetejére spirálban haladva ráhelyezzük az eperszeleteket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 872
elküldve: 4
receptkönyvben: 176
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lillácska

Mióta szakács: 2011.09.21.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcstorta, vaníliakrémes torta, banános torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

encsi.b
encsi.b Sat, 2012-09-15 20:08

Tegnap sütöttem meg a tortát a Párommal.
Hát mit is írjak?
Naggyon jó lett!!! :) :) :)
Mi tettünk egy kevés gyümölcsöt a krémbe is.
Nagyon jól sikerült!

Lillácska
Lillácska / Lillácska Sat, 2012-05-26 14:26

Szia! Én rendszerint cukrozott pudingport vásárolok, így plusz adag cukrot nem szoktam hozzátenni. Ha a pudingpor cukrozatlan, véleményem szerint 4-5 evőkanálnyi cukorra van szükség hozzá.

395
tojás 9 db
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 9 evőkanál
cukor 9 ek
vaj 20 dkg
vaníliás pudingpor 2 csomag
kukoricakeményítő 3 evőkanál
vanília 1 db
tej 0.5 l
banán 3 nagy db
mandula 10 dkg
eper 20 dkg