r
Nosalty Logó

Epres-banános-vaníliakrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-banános-vaníliakrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 395 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4736 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 194 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 395 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    277.3 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4487.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.9 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2078 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    1431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2039 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2346 micro
Összesen 4736 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük, egy tortaformát kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük az alját.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket egy jó nagy keverőtálba tesszük, a sárgáknak elég egy kisebb tányér. A fehérjékhez egy csipet sót adunk, és kézi robotgéppel elkezdjük habbá verni. Közben kanalanként adjuk hozzá a cukrot.
  3. Ha már kemény a hab, nem kapcsoljuk ki a robotgépet, hanem további keverés közben egyenként belepottyantgatjuk a sárgákat a fehérjehabba. Ha már benne van az összes sárga, csorgassuk bele az olajat, és ha jó alaposan elkevertük, kikapcsolhatjuk a gépet.
  4. Kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet a keverékbe.
  5. Három adagra osztjuk a piskótatésztát, és egymás után 3 lapot sütünk. (Természetesen a forma kivajazását és sütőpapírral való kibélelését a 2. és 3. lap sütése előtt meg kell ismételni.) Egy lap kb. 15-20 perc alatt sül meg, de mindig végezzünk tűpróbát!
  6. A kész lapokat kihűtjük, és félretesszük.
  7. A tej kétharmadát feltesszük forrni, a maradékban alaposan elkeverjük a 2 csomag pudingport és a keményítőt.
  8. Ha forr a tej, beleöntjük a pudingos keveréket, és jó sűrű pudingot készítünk, majd alaposan kihűtjük.
  9. Ha már hideg, kézi robotgéppel elkeverjük benne a 2 puha vajat és a vaníliarúd belsejét. Bő 5 percig keverjük, hogy selymes legyen.
  10. Fogjuk az első piskótalapot, megkenjük a krémmel vastagon, a banánkarikákat pedig kissé szellősen a krémre rakosgatjuk. Ráhelyezzük a másik lapot, ugyanezt megismételjük azzal is, majd jöhet az utolsó piskóta lap.
  11. Ha megvan a rétegezés, az egész tortát bevonjuk a vaníliás krémmel (a tetejét és oldalát is), szépen egyenletesen és vastagon.
  12. A torta oldalán levő krémbe beletapasztjuk a mandulát, figyeljünk, hogy jó sűrűn legyen, akkor lesz szép.
  13. A tetejére spirálban haladva ráhelyezzük az eperszeleteket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13060
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Receptkategóriák

Ezt a tortát az egyik barátom szülinapjára készítettem el. Nagyon egyszerű megcsinálni, és nem is túl időigényes, mégis nagyon finom. Számomra a vaníliakrém és a banán egy klasszikus párosítás, a mandula ezt felturbózza... És ha ez nem lenne elég, ott a sok eper a tetején, ami jelen esetben a hab a tortán! :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

szia. azt szeretném kérdezni, hogy mekkora a tortaformád?

Törölt felhasználó

Szia! Én 22 cm átmér?j? tortaformát használok.

kiki678

Szia! A pudingból nem hagytad ki a cukrot?

Törölt felhasználó

Szia! Én rendszerint cukrozott pudingport vásárolok, így plusz adag cukrot nem szoktam hozzátenni. Ha a pudingpor cukrozatlan, véleményem szerint 4-5 ev?kanálnyi cukorra van szükség hozzá.

Törölt felhasználó

Tegnap sütöttem meg a tortát a Párommal. Hát mit is írjak? Naggyon jó lett!!! :) :) :) Mi tettünk egy kevés gyümölcsöt a krémbe is. Nagyon jól sikerült!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.