r
Nosalty Logó

Joghurtos málnatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Joghurtos málnatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 677 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2706 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 160 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 677 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    957 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4459.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1772 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1270 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1440 micro
Összesen 2706 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat a csokoládéval, majd kicsit hűlni hagyjuk. A lisztet összeforgatjuk a kakaóporral, sütőporral és egy csipet sóval.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások sárgáját és a langyosra hűlt csokoládét.
  3. Végül beleforgatjuk a lisztes keveréket is, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze.
  4. Ezután egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve rácsra téve hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A joghurtot, cukrot és 20 dkg málnát felforraljuk, közben egy krumplinyomóval a málnát kissé szétnyomkodjuk benne, majd a tűzről levéve teljesen kihűtjük.
  2. Közben előkészítjük a tortaformát, ha szükséges, sütőpapírral meg is magasíthatjuk, az aljába helyezzük a piskótát.
  3. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd a tűzre téve rövid idő alatt felfoldjuk, de ne forraljuk fel, kicsit hűlni hagyjuk.
  4. Közben a vaníliás cukorral felverjük a jól behűtött tejszínt, majd hozzáadjuk a joghurtos krémet, végül belekeverjük a zselatint, és a citrom levét és reszelt héját is.
  5. Ezután az előkészített piskótára öntjük a krémet, és beleszórjuk a maradék málnát, majd a dermedésig hidegre tesszük. Málnával díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 19
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 56178
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Joghurtos málnatorta
Katharosz 489 recept

Ebben a nyári hőségben jó választás lehet ez a könnyű, krémes édesség.  Forrás: Konyha magazin

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.