Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos málnatorta

Joghurtos málnatorta
Joghurtos málnatorta
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a nyári hőségben jó választás lehet ez a könnyű, krémes édesség. 

Forrás: Konyha magazin

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat a csokoládéval, majd kicsit hűlni hagyjuk. A lisztet összeforgatjuk a kakaóporral, sütőporral és egy csipet sóval.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások sárgáját és a langyosra hűlt csokoládét.
  3. Végül beleforgatjuk a lisztes keveréket is, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze.
  4. Ezután egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve rácsra téve hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A joghurtot, cukrot és 20 dkg málnát felforraljuk, közben egy krumplinyomóval a málnát kissé szétnyomkodjuk benne, majd a tűzről levéve teljesen kihűtjük.
  2. Közben előkészítjük a tortaformát, ha szükséges, sütőpapírral meg is magasíthatjuk, az aljába helyezzük a piskótát.
  3. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd a tűzre téve rövid idő alatt felfoldjuk, de ne forraljuk fel, kicsit hűlni hagyjuk.
  4. Közben a vaníliás cukorral felverjük a jól behűtött tejszínt, majd hozzáadjuk a joghurtos krémet, végül belekeverjük a zselatint, és a citrom levét és reszelt héját is.
  5. Ezután az előkészített piskótára öntjük a krémet, és beleszórjuk a maradék málnát, majd a dermedésig hidegre tesszük. Málnával díszítve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 19 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 853
elküldve: 3
receptkönyvben: 135
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
451 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnakrémes torta, habos torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

677
vaj 2 dkg
étcsokoládé 2 dkg
tojás 3 db
cukor 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 2.5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 4 dkg
1 csipet
joghurt 3 dl
porcukor 10 dkg
málna 35 dkg
habtejszín 3 dl
vaníliás cukor 2 csomag
zselatin 2 teáskanál
víz 1 dl
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
málna 15 dkg