r
Nosalty Logó

Mákos-mascarponés gyümölcstorta

Tomatotree
Mákos-mascarponés gyümölcstorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tortalap

Krém

Gyümölcsös zselé

920
Kalória
16.3g
Fehérje
56.1g
Szénhidrát
71.3g
Zsír
71.5g
Víz
186.3g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
46.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tortalap

Krém

Gyümölcsös zselé

Összesen 920 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tortalap

Krém

Gyümölcsös zselé

Összesen 7345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tortalap

Krém

Gyümölcsös zselé

Összesen 315 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 920 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130.6 g

Zsír

  • Összesen
    570.5 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    1490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9385.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    3608 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    710 mg
  • Foszfor
    3474 mg
  • Nátrium
    1448 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    449.1 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    572.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 7345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

Tortalap

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a kristálycukrot több részletben hozzáadjuk. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tojássárgájákat is. Végül fakanállal beleforgatjuk a sütőporral elkevert darált mákot és diót.
  2. Az alján sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában kb. 30 perc alatt (tűpróba!) megsütjük.
  3. Rövid hűlés után lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a tortaformában hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A habtejszínt keményre felverjük. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, citromlével és citromhéjjal. Kb. fél dl vizet forrásig hevítünk, és feloldjuk benne a zselatint, hűtjük. A mascarponét a tejszínnel összekeverjük, és a langyos zselatint egyenletesen elkeverjük benne.
  2. A kihűlt mákos tortalapot megkenjük a mascarponés krémmel, és hűtőben egy kissé megdermesztjük.

Gyümölcsös zselé

  1. A tortát ízlésünknek megfelelő piros gyümölcsökkel megrakjuk. (Én ki sem olvasztottam az epret-málnát ribizlit, hanem fagyosan rendezgettem el a krém tetején.)
  2. A tortabevonó zselét előírásszerűen elkészítjük, majd a gyümölcsre öntjük, és ha megkötött, hűtőszekrényben hűtjük fogyasztásig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

A liszt nélkül, mákkal készült tészta, a selymes mascarponekrém és a pikáns, savanykás gyümölcsréteg harmóniája.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...