Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás palacsinta

Szilvás palacsinta
Szilvás palacsinta
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Crepes Suzette mintájára egy őszi, szilvás palacsinta. A pálinkával meg is lehet próbálni flambírozni.

hozzávalók / 3 adag

A palacsintához

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A palacsintához

  1. Simára keverjük az összes alapanyagot, ha túl sűrű, lazíthatjuk szódával vagy szénsavas ásványvízzel.
  2. Forró serpenyőben kisütjük a minél vékonyabb palacsintákat. Ebből a mennyiségből kb. 6 db lesz.
  3. Felhasználásig melegen tartjuk.

A szószhoz

  1. Közepes lángon hevítjük a serpenyőt, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a cukrot. Kb 8 perc alatt középbarna karamellt készítünk.
  2. Közben kimagozzuk a szilvákat, és félbe, vagy ha szükséges, negyedbe vágjuk.
  3. A karamellt felöntjük a vörösborral (vigyázat, sistereg), majd beledobjuk a szilvákat, és ennél a pontnál a pálinkát is hozzáönthetjük.
  4. Addig kevergetjük, míg a karamell fel nem oldódik a borban. Ezután 1-2 percre le is fedhetjük, ha a szilvák nagyon éretlenek, de ez általában nem szükséges: puhára pároljuk a szilvákat.
  5. A tűzről levéve beledobjuk a hideg vajat, és olvadásig keverjük. A szirupos szilvát a negyedbe hajtott palacsintákra öntjük, és melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 252
elküldve: 3
receptkönyvben: 156
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvaszószos palacsinta, palacsinta vörösboros szilvával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kitsune
Kitsune Sun, 2015-09-27 18:42

Életemben először ikerült karamellizálnom, juhééé :) Nagyszerű a szilvád - én még tettem hozzá keményítőt, mert nem bírtam kivárni, amíg besűrűsödik. Remek lett, köszönöm :)

663
finomliszt 10 dkg
tej 2 dl
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
szilva 50 dkg
cukor 20 dkg
pálinka 20 ml
vörösbor 2 dl
vaj 1 ek