r
Nosalty Logó

Szilvás palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Szilvás palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A szószhoz

Összesen 663 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A szószhoz

Összesen 1991 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A szószhoz

Összesen 146 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 663 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.9 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    917 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 1991 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A szószhoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. Simára keverjük az összes alapanyagot, ha túl sűrű, lazíthatjuk szódával vagy szénsavas ásványvízzel.
  2. Forró serpenyőben kisütjük a minél vékonyabb palacsintákat. Ebből a mennyiségből kb. 6 db lesz.
  3. Felhasználásig melegen tartjuk.

A szószhoz

  1. Közepes lángon hevítjük a serpenyőt, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a cukrot. Kb 8 perc alatt középbarna karamellt készítünk.
  2. Közben kimagozzuk a szilvákat, és félbe, vagy ha szükséges, negyedbe vágjuk.
  3. A karamellt felöntjük a vörösborral (vigyázat, sistereg), majd beledobjuk a szilvákat, és ennél a pontnál a pálinkát is hozzáönthetjük.
  4. Addig kevergetjük, míg a karamell fel nem oldódik a borban. Ezután 1-2 percre le is fedhetjük, ha a szilvák nagyon éretlenek, de ez általában nem szükséges: puhára pároljuk a szilvákat.
  5. A tűzről levéve beledobjuk a hideg vajat, és olvadásig keverjük. A szirupos szilvát a negyedbe hajtott palacsintákra öntjük, és melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8738
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Crepes Suzette mintájára egy őszi, szilvás palacsinta. A pálinkával meg is lehet próbálni flambírozni.

Hozzávalók

A palacsintához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...