Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás rántott palacsinta

Aszalt szilvás rántott palacsinta
Aszalt szilvás rántott palacsinta
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekek palacsintát kértek ebédre. Ha már nekiláttam a sütésnek gondoltam, hogy kipróbálom ezt az aszalt szilvás finomságot.

Érdemes a szilvát egyesével átnézni pépesítés előtt, mert előfordulhat benne mag. Bár ha abból indulok ki, hogy én mennyit szoktam benne találni, másnak már nem nagyon jut.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvát  rúdmixerrel, vagy késsel aprítjuk és belekeverjük a fahéjat, valamint a vaníliás cukrot.
  2. Ezzel a péppel jó bőven megkenjük a palacsintákat, két oldalról behajtjuk és felcsavarjuk őket.
  3. Bepanírozzuk (mint a húst) és forró olajban aranybarnára sütjük.
  4. Tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 040
elküldve: 1
receptkönyvben: 327
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott palacsinta aszalt szilvával, aszalt szilvás palacsinta rántva

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

noway
noway Sun, 2018-03-04 21:44

A palacsintához tényleg 2x kell 125 gr liszt? Vagy csak elírás?

1399
finomliszt 125 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 20 g
1 csipet
tej 250 ml
vaj 40 g
napraforgó olaj 6 teáskanál
aszalt szilva 40 dkg
fahéj 2 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 3 dl