Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Apple crumble 2. (dióval)

Apple crumble 2. (dióval)
Apple crumble 2. (dióval)
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy zabpehely rajongó vagyok, imádom az ízét a sütikben. Ez egy angol édesség, és sokféleképpen lehet variálni, megváltoztathatjuk a gyümölcsöt (körte, cseresznye, meggy, sárgabarack, őszibarack stb.) és az olajos magvakat
(dió, mogyoró, mandula) is, csak a fantáziánk és az adott évszak szab határt!
Sőt, halottam már sós változatról is....

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ihatunk hozzá gyümölcslét,  teát...attól függ milyen évszakban sütjük. :)
Megjegyzés:
1 csésze = 2 dl

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, és kivajazunk  egy 25X35-ös tepsit.
  2. Az almát a citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg, és összekeverjük a mazsolával, cukorral, megszórjuk egy kis fahéjjal.
  3. Az előkészített tepsibe terítjük.
  4. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a diót, a zabpelyhet és egy csipet sót.
  5. Hozzáadjuk a puha vajat, összegyúrjuk-morzsoljuk. Nem szabályos állagú tésztát kapunk, inkább morzsaszerűt, innen a neve :).
  6. A morzsalékot egyenletesen az almára terítjük.
  7. Fólia alatt 30 percig sütjük, amíg az alma megpuhul (a gyümölcs leve elkezd a tészta között feljönni), majd fólia nélkül további 15-20 percig sütjük, amíg ropogós barna lesz a teteje.
  8. Hűlni hagyjuk, majd szeleteljük: nem igazán szabályos, szép szeleteket kapunk, de az íze kárpótol!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 662
elküldve: 2
receptkönyvben: 245
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Aurore

Mióta szakács: 2009.08.29.
5 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

morzsa süti, almás morzsa süti, almás morzsa süti dióval, almás-zabpelyhes süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

766
alma 1 kg
mazsola 15 dkg
citromlé 2 tk
fahéj 0 ízlés szerint
finomliszt 0.5 bögre
dió 12 dkg
barna cukor 0.3 bögre
zabpehely 0.3 bögre
vaj 10 dkg
1 csipet