r
Nosalty Logó

Málnás morzsatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Linda
Málnás morzsatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tészta

A gyümölcs

A morzsa

Összesen 1119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tészta

A gyümölcs

A morzsa

Összesen 4471 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tészta

A gyümölcs

A morzsa

Összesen 310 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 1119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    241.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2912.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2305 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1768 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 4471 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tészta

A gyümölcs

  • 50 dkg málna (vagy bármilyen gyümölcs)

A morzsa

Elkészítés

A tészta

  1. A cukrokat a tojásokkal és a margarinnal egy habverő segítségével összedolgozzuk. Amikor összeáll, hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport, és egy kanállal összekeverjük.
  2. Viszonylag sűrű és ragadós masszát kapunk.
  3. A tepsit (vagy tortaformát) kivajazzuk és kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát.

A gyümölcs

  1. A gyümölcsöt a tészta tetejére szórjuk (ha málnát, epret vagy más savanyú gyümölcsöt használok, a tetejét a morzsa rászórása előtt még meg szoktam szórni kb. 2 evőkanál cukorral, hogy ne legyen a végén savanyú a sütink).

A morzsa

  1. A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk (nem fog összeállni, és pont ez a lényeg benne).
  2. Az így kapott morzsát a süti tetejére szórjuk, és alacsony fokozaton megsütjük. (Sajnos nem tudok sütési hőfokot megadni, mert régi gáztepsink van, amin csak két fokozat van: vagy megég, vagy nem sül meg:)).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20 cm
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 21 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3883
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi nagyon szeretjük ezt az egyszerű és gyors sütit. Nekem akkor lett a legfinomabb, amikor szeder és eper keverékét tettem a tetejére, de csináltam már barackkal, szilvával, málna és eper keverékével, csak eperrel és természetesen csak málnával is. De lehet csinálni meggyel, szederrel, ribizlivel vagy bármivel, ami épp otthon van, vagy amit a legjobban szeretünk. Én eddig mindig egy 18x15 cm-es tepsiben sütöttem ugyanezekkel az arányokkal, de ma, mikor már összekevertem a tésztát, eszembe jutott, hogy a kedvenc tepsim épp egy grillcsirke által már foglalt, tehát torta lett belőle. Ez az ízén semmit sem változtat.:))

Hozzávalók

A tészta

A gyümölcs

A morzsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?