Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-mandulás pite

Szilvás-mandulás pite
Szilvás-mandulás pite
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept "Andi konyhájából" származik. Én csak megosztottam ezen a helyen is, az érdem az övé!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nincs szilva, meggyel is helyettesíthető a gyümölcs.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a porcukorral keverjük el gépi habverővel, majd egyesével adjuk hozzá a két tojást. Folyamatos keverés mellett lassan adjuk hozzá a tejet is.
  2. A lisztet keverjük el a sütőporral, és kisebb adagokban fakanállal keverjük a masszához, míg sima nem lesz. Keverjük hozzá a masszához az 1 mokkáskanál őrölt fahéjat.
  3. Egy tepsibe öntjük, és elsimítjuk a masszát. A tetejét bőségesen kirakjuk a szilvadarabokkal úgy, hogy egy kissé nyomkodjuk őket a masszába. Szórjuk rá bőségesen a szeletelt mandulát.
  4. Előmelegített sütőben süssük készre, de végezzünk mindenképpen tűpróbát. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 31x23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 976
elküldve: 3
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildi71

Mióta szakács: 2009.10.04.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás pite, szilvás sütemény mandulával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

895
finomliszt 25 dkg
porcukor 20 dkg
margarin 15 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
tej 1.5 dl
szilva 40 dkg
mandula 7 dkg
fahéj 1 kk