r
Nosalty Logó

Grízes-szilvás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Grízes-szilvás szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2627.8 g
  • Cink
    392 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    303 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 1422 kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.4 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk és szárazra töröljük. Félbe, majd vékonyabb szeletekre vágjuk és félretesszük.
  2. A tejben elkeverjük a vaníliás cukrot, felmelegítjük és állandó keverés mellett belefőzzük a búzadarát. Amíg jó meleg, belekeverjük a vajat. Félretesszük és langyosra hűtjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába beletesszük a cukrot és habosra keverjük.
  4. A túrót villával pépesre nyomkodjuk, majd beletesszük a tejbegrízbe. Hozzáadjuk a cukorral kikevert tojások sárgáját és jól összedolgozzuk.
  5. Ezután tesszük bele a szilvát. Legvégén pedig a tojások keményre felvert habját forgatjuk bele. Egy tortaformát (nálam 22 cm átmérőjű kör) kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát.
  6. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és 30 – 35 percig sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, érdemes tűpróbát végezni. Ha kész, langyosra hűtjük. Kivesszük a formából és porcukorral meghintve tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7511
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 09.

Receptkategóriák

Grízes-szilvás szelet
Lizinka_ 591 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek