r
Nosalty Logó

Szilvás lepény kinguci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kinguci1983
Szilvás lepény kinguci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3226 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 538 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1765.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.9 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    981.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    940 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2010 micro
  • β-crypt
    343 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 3226 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztből, vajból, tojássárgájából, tejföllel, cukorral, sóval tésztát gyúrunk, melybe az élesztőt elmorzsolva adagoljuk.
  2. A tésztát jól kidolgozzuk, majd ujjnyira nyújtjuk.
  3. Zsírozott sütőlemezre tesszük, a tetejét elsimítjuk, és megmosott, magozott félszilvákkal rakjuk ki.
  4. Beszórjuk a a szilvákat cukorral kevert darált dióval.
  5. Fél óra hosszat meleg helyen pihentetjük, kelesztjük a tésztát, majd forró sütőben kisütjük.
  6. Kocka vagy tégla alakú darabokra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8003
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 25.

Ajánló

Ja még annyit hozzátennék, hogy a sütési hőfoknál ugye 180 fokot írtam. Amikor betesszük a tésztát, akkor forró sütőben sütöttem kb. öt percig, míg megnőtt, aztán levettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kinguci1983 36 recept

Előszedtem dédnagymamám megfakult, megsárgult kisfüzetét (könyv, de receptfüzet a neve), mondom amit eddig kipróbáltam belőle, az nagyon jó volt. Hát ezt is megcsináltam, annyi változtatással, hogy a diót én kihagytam, mi nem nagyon szeretjük. Hát megettük, a gyerekek imádták, de nekem nem nagyon jött be. Gyanítom, hogy a háborús időkből való lehet :D. Mikor gyorsan valamit a semmiből kellett az asztalra varázsolni. Nem az a tipikus édesség, aki a tömény édeset szereti, annak nem ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...