r
Nosalty Logó

Szilvás lepény kinguci konyhájából

kinguci1983
Szilvás lepény kinguci konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

538
Kalória
9.4g
Fehérje
72.1g
Szénhidrát
24.9g
Zsír
163.6g
Víz
118g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
29.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3226 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    163.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 538 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1765.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    432.9 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    981.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    940 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2010 micro
  • β-crypt
    343 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 3226 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

  1. A lisztből, vajból, tojássárgájából, tejföllel, cukorral, sóval tésztát gyúrunk, melybe az élesztőt elmorzsolva adagoljuk.
  2. A tésztát jól kidolgozzuk, majd ujjnyira nyújtjuk.
  3. Zsírozott sütőlemezre tesszük, a tetejét elsimítjuk, és megmosott, magozott félszilvákkal rakjuk ki.
  4. Beszórjuk a a szilvákat cukorral kevert darált dióval.
  5. Fél óra hosszat meleg helyen pihentetjük, kelesztjük a tésztát, majd forró sütőben kisütjük.
  6. Kocka vagy tégla alakú darabokra vágjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Előszedtem dédnagymamám megfakult, megsárgult kisfüzetét (könyv, de receptfüzet a neve), mondom amit eddig kipróbáltam belőle, az nagyon jó volt. Hát ezt is megcsináltam, annyi változtatással, hogy a diót én kihagytam, mi nem nagyon szeretjük. Hát megettük, a gyerekek imádták, de nekem nem nagyon jött be. Gyanítom, hogy a háborús időkből való lehet :D. Mikor gyorsan valamit a semmiből kellett az asztalra varázsolni. Nem az a tipikus édesség, aki a tömény édeset szereti, annak nem ajánlom.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...