Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fordított meggyes süti 2.

Fordított meggyes süti 2.
Fordított meggyes süti 2.
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az biztos volt, hogy meggyes édesség készül majd a konyhában, de nem akartam a megszokott piskótát, sem a másik nagy kedvencet, a lepényt készíteni.
Keresgéltem, és Fűszeres Eszternél akadtam erre a könnyen összedobható, finom sütire.
 

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

A tésztához

A formához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piteformát vastagon kivajazzuk (én egy felfelé szélesedő piteformában készítettem a sütit, mely aljának az átmérője 18 cm, a tetejének pedig 23 cm).
  2. A sütőt előmelegítjük légkeverésen 160 fokra.
  3. A meggyet összekeverjük a darált dióval, a cukorral, a fahéjjal és az keményítővel. A formába tesszük.
  4. A tojást kikeverjük a tejföllel és az olajjal, hozzáadjuk a cukrot és a sütőporos lisztet. (Nem kell géppel dolgozni, elég a fakanál.)
  5. Ráöntjük a tésztát a meggyrétegre és mehet is a sütőbe, tűpróbáig. (Nekem 35 perc alatt lett kész.)
  6. A formában hagyjuk kihűlni, majd tányérra borítjuk.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 91 976
elküldve: 104
receptkönyvben: 1 210
elkészítve: 61/78
Facebookon megjelent: 2

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes süti, diós-meggyes süti

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Etelka100
Etelka100 Sun, 2017-07-16 15:38

Közkívánatra ma is megcsináltam, volt még meggy a piacon! Nagyon nagy sikere van :)

Etelka100
Etelka100 Sun, 2017-07-09 18:12

Ma reggel a Facebook ajánlotta ezt a sütit , volt itthon meggy, enni túl savanyú, gondoltam kipróbálom sütiben . Jó döntés volt! Egyszerűen zseniális a fordított sütés , hiszen szaftos marad a süti , élvezhető a gyümölcs , nem szárad bele a tésztába . Tulajdonképpen olyan egyszerű az egész, a meggy magozása tart az egészben legtovább . Itt valaki említette, hogy két tojást tett a tésztába, így jártam el én is , szerintem elbírja a két tojást . Köszönöm a receptet , más friss gyümölccsel is ki fogom próbálni :)

Solana15
Solana15 Fri, 2016-08-19 15:21

Sokadszorra sütöttem meg ezt a valóban egyszerű, de finom süteményt. Nekem mindig egy tojással több kellett bele, most már eleve úgy adom a hozzávalókat Ma a szezonnak megfelelően, nektarinnal készitettem, mindenki megelégedésére. Nagyon finom lett.

pillecukorka14
pillecukorka14 / pillecukorka14 Wed, 2014-06-11 17:44

Érik a meggy a kertben így gondoltam sūtök valamit belőle! Hát a döntés ehez a recepthez sodort, ISTENI LETT! Egyszerű, olcsó és nagyon finom! Én diétásabban csináltam és a cukor helyett erithriol-lal és oliva olajjal csináltam! NAGYON ÍZLETT!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2013-06-26 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Hszilvi
Apanya / Hszilvi Tue, 2012-07-03 15:35

A meggy szezon kezdete óta vagy öt alkalommal megcsináltam ezt a süteményt, mindannyiszor nagyon hamar elfogyott, hihetetlenül FINOM! Pont volt itthon mogyoró olaj, hát azzal meg isteni!
Bevallom legutóbb elpártoltam tőle - de csak amiatt, mert nem nagyon volt idő arra, hogy megvárjuk amíg kihűl -, és egy "kevert tészta, a tetején meggy" pitét csináltam. No, mit mondjak, senki nem volt elragadtatva, a tészta száraz lett, úgyhogy csak keresgéltük a fordított meggyes állagát és ízét.
Úgyhogy Petra, Mea culpa! Visszatérek a Te receptedhez, és máris megyek a szezonvégi (leszedtük az összeset a fánkról) meggyest sütni :-)
Nagyon köszi, hogy közzétetted ezt a finomságot!

mraklau
mraklau Sat, 2012-06-23 06:48

Elkészíteni sem tart sokáig. Megenni meg pláne. Nagyon fincsi volt, én dió nélkül csináltam,mert a fiam allergiás rá.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Fri, 2011-07-29 22:42

Szerintem nyugodtan megsütheted érett szilvával. Jövőhéten, valószínűleg nálam is gyümölcsváltás lesz. A szilvát ha keresztbe vágod magozáskor, akkor jobban megtartja a formáját. Lehetőleg apró szemű gyümölcsöt használj, mert az nem olyan vizes, mint a "hibrid". Üdv: Éva

Évipeti
Évipeti Fri, 2011-07-29 21:13

Szerintetek szilvával is el lehet készíteni? Most ennek a szezonja van, és nekem is ez áll rendelkezésre:)

Katacica
Katacica Sun, 2011-07-10 13:05

De jó, hogy megtaláltam ezt a receptet, gyorsan szedtem is egy kis meggyet és megcsináltam. Isteni lett, és mindenkinek nagyon ízlett. Köszönöm!

oreganyo
oreganyo Thu, 2011-07-07 05:15

Kedves Petra!
Jó, hogy ráakadtál erre a receptre és köszi, hogy megosztottad velünk. Tegnap megsütöttem, csak egy baja van, hogy nem áll el, már elfogyott még langyosan, pedig csak ketten vagyunk. Legközelebb savanykás almával próbálom meg, jó sűrűn lerakva az almaszeleteket.
Még egyszer köszi! Öreganyó

dorcs
dorcs Mon, 2011-06-27 11:05

Elkészítettem, nekem a tészta befolyt a meggy közé, így hasonlóan nézett ki, mint a joghurtos-meggyes, nem lett ilyen szép a teteje. De sebaj, egy morzsa se maradt, ez a lényeg, a többi meg majd alakul :-)

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo Wed, 2011-06-22 14:46

Szia!
Elkészítettem kukoricaliszttel és xilittel. Tehát gluténmentesen és cukormentesen is működik és szuper!
Köszi a receptet! Tényleg az egyik legfinomabb meggyes, amit valaha ettem, pedig olyan egyszerű!
Üdv,
N

petra
Petra / petra Tue, 2011-06-28 12:03

Kedves N,
köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat, szuper hír a lisztérzékenyeknek és cukorbetegeknek!

petra
Petra / petra Mon, 2011-06-20 14:14

Kedves Terike,
Köszönöm a visszajelzést.
Nagyon guszta lett a tied is!
Üdv,
Petra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-11 21:21

Hát ez nagyon állat süti! Én dupla adaggal csináltam meg, mert akkora tortaformám volt! Sok meggyes receptet megsütöttem már, de ez viszi a pálmát! Köszönöm!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Mon, 2010-07-05 10:14

Egy kicsit felturbóztam a tésztáját 2 csepp mandulaaromával és A megmaradt diós keverékkel, mert bőven készítettem. Ha nincs mandulaaroma, akkor egy kis reszelt citromhéj is erősíti a friss meggy üdeségét. Finom volt!

kati.57
kati.57 Wed, 2010-06-02 20:52

Ezt én is elkészítem.
Mi nagyon szeretjük a meggyes sütiket.

csicsike
csicsike Sat, 2009-09-05 07:41

 nagyon jo ez a recept, de szeretnem tudni,hogy ezt almaval is meglehet -e csinalni?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-06-18 16:35

Most csinaltam meg ezt a kalacsot es nagyon finom alig tudtuk kivarni,hogy meghuljon az egesz csaladnak nagyon tetszik.
Ajanlom masnak is aki a meggyet szereti.
Koszonjuk a receptet!
Udvozlettel Vajdasagbol!

427
meggy 0.5 kg
dió 5 dkg
cukor 2 ek
fahéj 1 tk
étkezési keményítő 1.5 evőkanál
tojás 1 db
cukor 100 g
finomliszt 100 g
napraforgó olaj 75 ml
tejföl 125 ml
sütőpor 0.5 csomag
vaj 1 ek