Fordított meggyes süti 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
A töltelékhez
A tésztához
-
9g tojás12 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
21g tejföl41 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A formához
-
2g vaj17 kcal
Összesen
428
Kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
A töltelékhez
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
75g napraforgó olaj663 kcal
-
125g tejföl248 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A formához
-
14g vaj100 kcal
Összesen
2549
Kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
A töltelékhez
-
46.8g meggy21 kcal
-
4.7g dió31 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.1g étkezési keményítő8 kcal
A tésztához
-
5.2g tojás6 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
62 kcal
-
11.7g tejföl23 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
A formához
-
1.3g vaj9 kcal
Összesen
237
Kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 89 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 587 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
428
Kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 150.1 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 284 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2713.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 736 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 1141 mg
-
Nátrium 602 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 286.1 g
-
Cukor 164 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 534.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 617 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 323 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3524 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 653 micro
Összesen
2549
Kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
237
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A töltelékhez
-
1.5 evőkanál étkezési keményítő
A tésztához
-
100 g cukor
-
100 g finomliszt
-
75 ml napraforgó olaj
-
125 ml tejföl
-
0.5 csomag sütőpor
A formához
-
1 ek vaj
Elkészítés
A töltelékhez
- A piteformát vastagon kivajazzuk (én egy felfelé szélesedő piteformában készítettem a sütit, mely aljának az átmérője 18 cm, a tetejének pedig 23 cm).
- A sütőt előmelegítjük légkeverésen 160 fokra.
- A meggyet összekeverjük a darált dióval, a cukorral, a fahéjjal és az keményítővel. A formába tesszük.
- A tojást kikeverjük a tejföllel és az olajjal, hozzáadjuk a cukrot és a sütőporos lisztet. (Nem kell géppel dolgozni, elég a fakanál.)
- Ráöntjük a tésztát a meggyrétegre és mehet is a sütőbe, tűpróbáig. (Nekem 35 perc alatt lett kész.)
- A formában hagyjuk kihűlni, majd tányérra borítjuk.
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 791
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 101169
- Feltöltés dátuma: 2009. június 16.
Ajánló
Fordított meggyes süti, Kga készítésében, teljesen más tésztával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Petra
537 recept
Az biztos volt, hogy meggyes édesség készül majd a konyhában, de nem akartam a megszokott piskótát, sem a másik nagy kedvencet, a lepényt készíteni. Keresgéltem, és Fűszeres Eszternél akadtam erre a könnyen összedobható, finom sütire.
Hozzászólások (22)
Most csinaltam meg ezt a kalacsot es nagyon finom alig tudtuk kivarni,hogy meghuljon az egesz csaladnak nagyon tetszik. Ajanlom masnak is aki a meggyet szereti. Koszonjuk a receptet! Udvozlettel Vajdasagbol!
nagyon jo ez a recept, de szeretnem tudni,hogy ezt almaval is meglehet -e csinalni?
Ezt én is elkészítem. Mi nagyon szeretjük a meggyes sütiket.
Egy kicsit felturbóztam a tésztáját 2 csepp mandulaaromával és A megmaradt diós keverékkel, mert b?ven készítettem. Ha nincs mandulaaroma, akkor egy kis reszelt citromhéj is er?síti a friss meggy üdeségét. Finom volt!
Hát ez nagyon állat süti! Én dupla adaggal csináltam meg, mert akkora tortaformám volt! Sok meggyes receptet megsütöttem már, de ez viszi a pálmát! Köszönöm!
Kedves Petra! Megsütöttem. Nagyon finom lett,mindenkinek ajánlom! Issteni íze van és gyorsan el lehet készíteni. Semmit nem változtattam rajta,szuper jó recept! Köszönjük Petra! Nézd meg az enyémet! http://szanter.blogspot.com/
Kedves Terike, Köszönöm a visszajelzést. Nagyon guszta lett a tied is! Üdv, Petra
Szia! Elkészítettem kukoricaliszttel és xilittel. Tehát gluténmentesen és cukormentesen is m?ködik és szuper! Köszi a receptet! Tényleg az egyik legfinomabb meggyes, amit valaha ettem, pedig olyan egyszer?! Üdv, N
Kedves N, köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat, szuper hír a lisztérzékenyeknek és cukorbetegeknek!
Elkészítettem, nekem a tészta befolyt a meggy közé, így hasonlóan nézett ki, mint a joghurtos-meggyes, nem lett ilyen szép a teteje. De sebaj, egy morzsa se maradt, ez a lényeg, a többi meg majd alakul :-)
Kedves Petra! Jó, hogy ráakadtál erre a receptre és köszi, hogy megosztottad velünk. Tegnap megsütöttem, csak egy baja van, hogy nem áll el, már elfogyott még langyosan, pedig csak ketten vagyunk. Legközelebb savanykás almával próbálom meg, jó s?r?n lerakva az almaszeleteket. Még egyszer köszi! Öreganyó
De jó, hogy megtaláltam ezt a receptet, gyorsan szedtem is egy kis meggyet és megcsináltam. Isteni lett, és mindenkinek nagyon ízlett. Köszönöm!
Az enyém még h?l, de már alig bírom kivárni, hogy megkóstolhassam! :))
Szerintetek szilvával is el lehet készíteni? Most ennek a szezonja van, és nekem is ez áll rendelkezésre:)
Szerintem nyugodtan megsütheted érett szilvával. Jöv?héten, valószín?leg nálam is gyümölcsváltás lesz. A szilvát ha keresztbe vágod magozáskor, akkor jobban megtartja a formáját. Lehet?leg apró szem? gyümölcsöt használj, mert az nem olyan vizes, mint a "hibrid". Üdv: Éva
Isteni. Esetleg egy kicsit kevesebb cukor is elég.