r
Nosalty Logó

Könnyű almás-barackos pite

asusuy
Könnyű almás-barackos pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

573
Kalória
8.9g
Fehérje
60.3g
Szénhidrát
34.6g
Zsír
202.6g
Víz
215.7g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
31.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2296 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    202.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 573 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    241.3 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    810.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    724 micro
  • β-crypt
    295 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 2296 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. Egy piteformát 3 dkg vajjal alaposan kikenünk. Lisztezni nem szükséges. Piteforma hiányában lapos tepsivel is dolgozhatunk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Konyhai aprítógéppel a megmosott, de nem meghámozott almákat és nektarinokat egészen pici darabokra aprítjuk. Ha nincs konyhai robotunk, késsel is nekieshetünk a gyümölcsöknek, kb. borsószem nagyságú darabokra törekedjünk.
  3. A gyümölcsöket megszórjuk 2 dkg porcukorral és a fahéjjal, mindezt jól összekeverjük. Az így kapott masszát az előkészített piteformába öntjük, és egyenletesre simítjuk.
  4. Egy tálban a tojásokat egy habverővel felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a maradék porcukrot és a vajat. Az egészet simára dolgozzuk, sűrűbb palacsintatésztára fog hasonlítani az állaga.
  5. Ezt a tésztát ráöntjük a gyümölcsökre, a tetejét - ami a süteményünk alja lesz majd - ugyancsak egyenesre simítjuk, és mehet is a sütőbe. 25 perc alatt szép barnára sül.
  6. Miután kikerült a sütőből, egy a piteformánknál kicsit nagyobb tányért vagy tálcát helyezünk a tetejére, és egy határozott mozdulattal átfordítjuk a süteményt. Kész is vagyunk, a vékony tészta és a rajta magasan tornyosuló, gyönyörűen megsült gyümölcsök látványa magáért beszél...

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kevés hozzávaló, rövid elkészülési idő, egyszerű lépések. Akár a kezdők sütijének is nevezhetnénk ezt a pitét, de profi konyhatündéreknek is jólesik néha - nagy melegben, munka után - csak könnyedén alkotni valami finomat. Erre való ez a recept.

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek