Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Könnyű almás-barackos pite

Könnyű almás-barackos pite
Könnyű almás-barackos pite
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kevés hozzávaló, rövid elkészülési idő, egyszerű lépések. Akár a kezdők sütijének is nevezhetnénk ezt a pitét, de profi konyhatündéreknek is jólesik néha - nagy melegben, munka után - csak könnyedén alkotni valami finomat. Erre való ez a recept.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mint a legtöbb pitére, erre is igaz, hogy bátran kísérletezhetünk kedvünkre mindenféle más gyümölccsel is. Hidegen fogyasztva szinte egy másik süteményt kóstolhatunk, érdemes pár órára hűtőbe rakva is kipróbálni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy piteformát 3 dkg vajjal alaposan kikenünk. Lisztezni nem szükséges. Piteforma hiányában lapos tepsivel is dolgozhatunk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Konyhai aprítógéppel a megmosott, de nem meghámozott almákat és nektarinokat egészen pici darabokra aprítjuk. Ha nincs konyhai robotunk, késsel is nekieshetünk a gyümölcsöknek, kb. borsószem nagyságú darabokra törekedjünk.
  3. A gyümölcsöket megszórjuk 2 dkg porcukorral és a fahéjjal, mindezt jól összekeverjük. Az így kapott masszát az előkészített piteformába öntjük, és egyenletesre simítjuk.
  4. Egy tálban a tojásokat egy habverővel felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a maradék porcukrot és a vajat. Az egészet simára dolgozzuk, sűrűbb palacsintatésztára fog hasonlítani az állaga.
  5. Ezt a tésztát ráöntjük a gyümölcsökre, a tetejét - ami a süteményünk alja lesz majd - ugyancsak egyenesre simítjuk, és mehet is a sütőbe. 25 perc alatt szép barnára sül.
  6. Miután kikerült a sütőből, egy a piteformánknál kicsit nagyobb tányért vagy tálcát helyezünk a tetejére, és egy határozott mozdulattal átfordítjuk a süteményt. Kész is vagyunk, a vékony tészta és a rajta magasan tornyosuló, gyönyörűen megsült gyümölcsök látványa magáért beszél...
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 474
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

asusuy

Mióta szakács: 2015.07.01.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

574
alma 3 közepes db
nektarin 2 db
finomliszt 12 dkg
porcukor 5 dkg
tojás 3 db
vaj 15 dkg
fahéj 3 kávéskanál