r
Nosalty Logó

Meggyes-cseresznyés krémes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Meggyes-cseresznyés krémes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 415 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2495 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 124 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 415 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1489 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    798.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1216 micro
Összesen 2495 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 5 dl tejet felteszünk forrni, a 2 csomag pudingot a 2 dl tejjel simára kavarjuk (cukor nélkül), majd a forrásban lévő tejhez adjuk. Állandóan kavarjuk, mivel kevesebb a tej, könnyen odaragad (ezért nem tesszük bele a cukrot előre). Amikor kész a puding, hozzáadjuk a cukrot, kavarjuk, míg felolvad.
  2. Kimagoljuk a gyümölcsöt (időnként belekavarunk a pudingba, hogy ne bőrözzön). A kimagolt gyümölcsöt szűrőbe tesszük, hogy a fölösleges lé távozzon.
  3. A pudingba belekavarjuk a tejfölt, ha szükséges még, adhatunk hozzá cukrot. Sütőpapírral bélelt tepsibe lerakjuk a meggyet, lehetőleg a domború felével lefele, mert ez kerül felül. Rátöltjük a krémet, és elsimítjuk.
  4. A három tojásfehérjéből a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, egyenként hozzákeverjük a tojássárgát és az olajat, majd a sütőporos lisztet és az átszitált kakaót.
  5. A piskótát a krémre simítjuk, előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. 10 perc után sütőpapírral letakarjuk, a lángot mérsékeljük, hogy a piskóta ne égjen meg. Miután megsült, nyitott ajtóval még a sütőben hagyjuk 5 -10 percre.
  6. Miután kihűlt, tepsivel együtt a hűtőszekrénybe tesszük, addig hagyjuk, míg a krém megszilárdul, és szeletelhetővé válik. Finomabb, üdítőbb hidegen. Ekkor ráborítunk egy tálcát, megfordítjuk a tésztát, hogy a gyümölcs felül kerüljön. Szeleteljük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 663
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 55682
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes-cseresznyés krémes piskóta
Csiki Piroska 230 recept

A képen látható süti cseresznyével készült, de azóta már megsütöttem meggyel is. Ha meggyel vagy barackkal készítjük a tepsiben elterített gyümölcsre ízlés szerint szórhatunk cukrot. A család egyik nyári kedvence. A kakaó elmaradhat, ilyenkor 3 ek lisztet teszünk a piskótába. Készítettem nagyobb adagban is, a piskótát 4 tojással és 4 ek liszttel, a krémet 3 pudingból 1 l tejjel és 450 g tejföllel. A gyümölcs lehet ilyenkor 1 kg. (37x25 cm). A kisebb adag azért előnyös, mert jobban befér a hűtőbe.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek