r
Nosalty Logó

Meggyes-cseresznyés krémes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Meggyes-cseresznyés krémes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 415 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2495 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 124 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 415 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1489 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    963 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    798.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1216 micro
Összesen 2495 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 5 dl tejet felteszünk forrni, a 2 csomag pudingot a 2 dl tejjel simára kavarjuk (cukor nélkül), majd a forrásban lévő tejhez adjuk. Állandóan kavarjuk, mivel kevesebb a tej, könnyen odaragad (ezért nem tesszük bele a cukrot előre). Amikor kész a puding, hozzáadjuk a cukrot, kavarjuk, míg felolvad.
  2. Kimagoljuk a gyümölcsöt (időnként belekavarunk a pudingba, hogy ne bőrözzön). A kimagolt gyümölcsöt szűrőbe tesszük, hogy a fölösleges lé távozzon.
  3. A pudingba belekavarjuk a tejfölt, ha szükséges még, adhatunk hozzá cukrot. Sütőpapírral bélelt tepsibe lerakjuk a meggyet, lehetőleg a domború felével lefele, mert ez kerül felül. Rátöltjük a krémet, és elsimítjuk.
  4. A három tojásfehérjéből a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, egyenként hozzákeverjük a tojássárgát és az olajat, majd a sütőporos lisztet és az átszitált kakaót.
  5. A piskótát a krémre simítjuk, előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. 10 perc után sütőpapírral letakarjuk, a lángot mérsékeljük, hogy a piskóta ne égjen meg. Miután megsült, nyitott ajtóval még a sütőben hagyjuk 5 -10 percre.
  6. Miután kihűlt, tepsivel együtt a hűtőszekrénybe tesszük, addig hagyjuk, míg a krém megszilárdul, és szeletelhetővé válik. Finomabb, üdítőbb hidegen. Ekkor ráborítunk egy tálcát, megfordítjuk a tésztát, hogy a gyümölcs felül kerüljön. Szeleteljük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 48782
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Meggyes-cseresznyés krémes piskóta
Csiki Piroska 228 recept

A képen látható süti cseresznyével készült, de azóta már megsütöttem meggyel is. Ha meggyel vagy barackkal készítjük a tepsiben elterített gyümölcsre ízlés szerint szórhatunk cukrot. A család egyik nyári kedvence. A kakaó elmaradhat, ilyenkor 3 ek lisztet teszünk a piskótába. Készítettem nagyobb adagban is, a piskótát 4 tojással és 4 ek liszttel, a krémet 3 pudingból 1 l tejjel és 450 g tejföllel. A gyümölcs lehet ilyenkor 1 kg. (37x25 cm). A kisebb adag azért előnyös, mert jobban befér a hűtőbe.

Hozzászólások

Branya Palne

Nagyon guszta, ki kell próbálnom.Szerintem sok fajta gyümölccsel elkészíthet?!! Köszi!!!

Csiki Piroska

Köszönöm szépen. Valóban lehet más gyümölccsel is. Mivel nekünk a cseresznye és a meggy megterem, ezért részesítem el?nyben. Barackkal is finom. Üdvözlettel, Piroska

Törölt felhasználó

Sütés nélkül is jó lehet ez a krém? Gondoltam megsütöm külön a tésztát, ráteszem a krémet és a gyümölcsöket. Úgy is lehet?

Csiki Piroska

Biztosan ehet? sütés nélkül is, csak valószín?, sokkal hígabb lesz a krém és nem lehet majd szeletelni. Az olyan mártogatós krém lesz.

Alkonyat

Kedves Piroska! Nagyon gusztusos a süti. Feltétlen megcsinálom. Azt szeretném kérdezni, hogy 180 fokon 40 percig kell sütni???? Az nem nagyon sok? Köszönöm a receptet. Üdv: Alkonyat

Csiki Piroska

Kedves Alkonyat! A 180º -ot a szerkeszt?k írták, sajnos az én süt?m nem mutatja a h?fokot. Amikor a piskóta szépem feln?tt mérsékelem a lángot és azért takarom le, mert a krémnek több id? kell, mint a piskótának. 30 perc után érdemes t?próbát végezni. Amikor a t?re nem ragad barna tészta, akkor van meg, mert a krém és a tészta találkozásánál kés?bbre sül. A krém csak kih?lés után szilárdul meg. Ezért kell h?t?be tenni. Üdvözlettel. Piroska

Alkonyat

Köszönöm a gyors választ. El fogom készíteni. :-) Szép napot. Üdv: Alkonyat

Bató Edit

Piroska, micsoda guszta sütit készítettél, szívesen megkóstolnám! Mentettem és hétvégén meg is sütöm. Üdv. Edit

Csiki Piroska

Kedves Edit, szívesen megkínálnálak, ha lehetséges lenne. Remélem elnyeri a tetszésedet. Üdv. Piroska

Bató Edit

Piroskám, nem csak szép, nagyon finom is a sütid! Ráadásul viszonylag könnyen is elkészíthet?, ami ebben a melegben nagyon jó. Hamarosan barackkal is kipróbálom. Puszi, Edit

Csiki Piroska

Editkém, örülök, hogy meg vagy elégedve vele. Érdemes megsütni barackkal is, mert finom. Nagyon köszönöm, hogy visszajeleztél. Puszi, Piroska

Andi80_

Kedves Piroska, Ez gyönyör? és biztosan isteni finom. Mentettem. Szép napot kívánok! Üdv, Andi

Csiki Piroska

Kedves Andi! Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik. Én is kívánok neked szép napot.Piroska

Törölt felhasználó

áfonyával semmikép se csináljátok meg : D el?ször barackból csináltuk, azzal nagyon finom lett. de most az áfonyás változatot egyel?re kanalazzuk. egyébként vanília pudinggal is nagyon fincsi lesz. köszi a receptet!: ))

Csiki Piroska

Nagyon szívesen, örülök, hogy a barackos finom lett. Mi történt az áfonyással? Én még nem próbáltam azzal.

kanalasvaléria

A tejfölt hideg vagy meleg pudingba kell beletenni?

Csiki Piroska

El?ször a pudingot készítem el, amikor a magolással elkészültem és beleraktam a tepsibe akkor adom a tejfölt a pudinghoz, rátöltöm a gyümölcsre, majd jön a piskóta. A puding még meleg, de már nem forró.

Törölt felhasználó

Holnap megsutom a ferjem szulinapjara. Kiprobalom zselatinnal, hogy ne sussem a kremet. Ha sikerul szolok:))). Nagyon finomnak nez ki!!! Koszi!!

Csiki Piroska

Még nem próbáltam zselatinnal, várom az eredményt. A krémet kóstold meg, mert nem nagyon édes, saját ízlésetek szerint adj hozzá cukrot. Piroska

dallam'75

Kedves Piroska! Nem esik össze a piskóta amíg a süt?papírral bíbel?dök a letakarás miatt? Általában gyönyör?en felszoktak jönni a tésztáim de ahogy megnyitom kicsit az ajtót -t?próba miatt pl. - azonnal összeesnek. Itt meg ráadásul hosszabb id?r?l beszélünk.

Csiki Piroska

Kedves dallam 75! A süt?poros piskóták nem esnek olyan könnyen össze. A biztonság kedvéért várhatsz 15 percet, ezalatt megsül a piskóta. A süt?papírt el?készítem és becsúsztatom a tetejére, nem veszem ki a süt?b?l. Nem szokott problémám lenni vele.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek