r
Nosalty Logó

Szilvás gombóc Na ezt süsd ki konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Szilvás gombóc Na ezt süsd ki konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1750 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1477.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1065.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    901 micro
  • β-crypt
    169 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 1750 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombócokhoz először burgonyás tésztát készítünk. A héjában megfőtt és áttört burgonyát elkeverjük az olajjal, liszttel, darával, megsózzuk, és 1 tojással összegyúrjuk.
  2. Nem szükséges a tészta pihentetése, enélkül folytatjuk tovább. A tésztánkat fél cm vastagra nyújtjuk, kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe teszünk 1 vagy fél szilvát (ez nyilván attól függ, hogy mekkora gombócokat akarunk, illetve, hogy mekkora a szilvánk). Függetlenül attól, hogy fél vagy egész szilva mellett döntöttünk, tegyünk a mag helyére cukrot vagy fahéjas cukrot.A négyszögek sarkait összefogjuk, és lisztes kézzel gombócokat formálunk.
  3. Egy fazékban kevés só hozzáadásával vizet forralunk. A gombócokat kifőzzük. Akkor főtt meg a gombóc, ha feljött a víz tetejére és még egyet forr. Közben ne felejtsük el többször is megkeverni, mert leragadhat a fazék aljára.
  4. Ha elkészültek a gombócok, szűrőlapáttal kivesszük őket, lecsepegtetjük, majd pirított morzsában megforgatjuk.
  • Receptkönyvben: 297
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 33444
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sosem bírok magammal, ha elkezdődik a szilva szezon. A szilvásgombócot meg egyenesen imádom. Nagy klasszikus, a magyar konyha nélkülözhetetlen étele. Megérdemelt a helye a blogon! A recept anyukámtól és nagymamámtól származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...