Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás gombóc Na ezt süsd ki konyhájából

Szilvás gombóc Na ezt süsd ki konyhájából
Szilvás gombóc Na ezt süsd ki konyhájából
60 perc / előkészület: 45 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sosem bírok magammal, ha elkezdődik a szilva szezon. A szilvásgombócot meg egyenesen imádom. Nagy klasszikus, a magyar konyha nélkülözhetetlen étele. Megérdemelt a helye a blogon! A recept anyukámtól és nagymamámtól származik.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombócokhoz először burgonyás tésztát készítünk. A héjában megfőtt és áttört burgonyát elkeverjük az olajjal, liszttel, darával, megsózzuk, és 1 tojással összegyúrjuk.
  2. Nem szükséges a tészta pihentetése, enélkül folytatjuk tovább. A tésztánkat fél cm vastagra nyújtjuk, kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe teszünk 1 vagy fél szilvát (ez nyilván attól függ, hogy mekkora gombócokat akarunk, illetve, hogy mekkora a szilvánk). Függetlenül attól, hogy fél vagy egész szilva mellett döntöttünk, tegyünk a mag helyére cukrot vagy fahéjas cukrot. A négyszögek sarkait összefogjuk, és lisztes kézzel gombócokat formálunk.
  3. Egy fazékban kevés só hozzáadásával vizet forralunk. A gombócokat kifőzzük. Akkor főtt meg a gombóc, ha feljött a víz tetejére és még egyet forr. Közben ne felejtsük el többször is megkeverni, mert leragadhat a fazék aljára.
  4. Ha elkészültek a gombócok, szűrőlapáttal kivesszük őket, lecsepegtetjük, majd pirított morzsában megforgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 26 812
elküldve: 20
receptkönyvben: 407
elkészítve: 18/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvatöltelékes gombóc, gombóc szilvával töltve, szilvás gombóc

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

292
burgonya 1 kg
finomliszt 20 dkg
búzadara 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
szilva 0.5 kg