r
Nosalty Logó

Szilvás-diós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Szilvás-diós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 834 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 4175 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 237 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 834 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    156.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5660.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1516 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2431 mg
  • Nátrium
    1220 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.4 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    639 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1005 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 4175 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásokat elkezdjük felverni, közben belekeverjük a tejfölt, a sót, és jó simára kidolgozzuk.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor serceg.
  4. A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk a masszába, és ezzel is kidolgozzuk. Közben belecsepegtetjük az aromát is.
  5. A masszát elsimítjuk a tepsiben, majd rádobáljuk a szilvát és megszórjuk őrölt fahéjjal. Aki akarja, szépen elrendezgetheti. Erre rászórjuk a diót.
  6. Az előmelegített sütőbe betesszük, és 30-35 percig sütjük. Akkor jó, ha már szép halványsárga.
  7. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kicsit kihűlni. Ha már könnyen megfogható a tepsi, fordítsuk fejre, hogy a papírt lehúzzuk, mert különben "benedvesedik" a süti. (Ezt én úgy szoktam, hogy két megfelelő méretű tálcát előveszek, és az egyik hátuljára ráfordítom a sütit. Egyszerűen ráteszem a tálcát a tepsire és megfordítom, majd lehúzom a papírt, és a másik tálcára visszafordítom. Nem szokott sok dió lelesni.)
  8. Ha kész, kedvünkre szeleteljük, és igény szerint porcukrozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 137
  • Össznézettség: 16728
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 23.

Ajánló

Szilvás-diós süti.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a recept az egyik kedvenc gyümölcsös receptem. A szilvás-diós módozatot még nem találtam itt, ezért tettem fel. Eredetileg cseresznyés-mandulás pite. A Szalay Könyvek sorozatából való. Köszönet érte. Gondoltam, nem lehet rossz így sem. Nem tévedtem, sőt!

Hozzászólások

szaboadel

Kedves "Boszi"! Köszi a receptet, eddig még szilvás süteményt nem nagyon sütöttem, de ez megnyerte a tetszésemet és mivel van itthon pucolt diónk, a szilva is adott, így ki fogom próbálni. Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Boszi

Szia Adél! Jól választottál szerintem, mert nekünk ez a kedven szilvás süti receptünk. Ma is megsütöttem, de mivel kevés tejfölöm volt itthon, kb. 1 dl.-t joghurttal egészítettem ki. A tetejére mogyorót is tettem. Így is nagyon finom lett. Üdv.: Marcsi-Boszi

magdolna67

Megsütöttem, nagyon finom lett :) Annyit változtattam, hogy a finom liszt negyedét teljes ki?rlés? tönkölyliszttel helyettesítettem, és majdnem egy kiló szilvát rápakoltam...:) Köszi a receptet!

Boszi

Örülök, hogy ízlett. Mint írtam is, sokféleképpen elkészíthet? még. Te is adtál hozzá még valami jót! :) Üdv.

Pixy61

Hát sajnos nekem ez nem sikerült ! A süt?papírról le sem lehet vakarni, pedig több mint fél órát sütöttem! Csalódtam ebben a receptben !

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?