r
Nosalty Logó

Almás-szilvás BackerMan konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
BackerMan
Almás-szilvás BackerMan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 634 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1900 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 168 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 634 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 1900 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Összekeverjük a lisztet és a porcukrot, a vajat belereszeljük (mártunk, reszelünk, mártunk...), és összedolgozzuk a vízzel, hogy szépen összeálljon. Lefedjük fóliával, és berakjuk a hűtőbe.
  2. Addig a szilvát, almát megmossuk, és kimagozzuk. Az almát kb. 6 egyenlőrészre vágjuk, a szilvát félbe. A cukrotés a fahéjat összekeverjük.
  3. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  4. A tésztát kinyújtjuk.
  5. A kiválasztott sütőedény hátuljára tesszük, és a tésztára egy fóliát. Így megkapjuk az adott méretet, és a nyújtófára sem ragad oda a tészta, és nem kell több lisztet használnunk. (Én egy pizza tepsit használtam, az kb 28 cm, tettem bele sütőpapírt.)
  6. Ezt elősütjük 15 percig. Utána kivesszük a sütőből, és a fahéjas cukorral meghintjük, elrendezzük rajta a gyümölcsöt, és ha maradt cukor, akkor azzal még megszórjuk a tetejét.
  7. Visszatesszük, és még 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3961
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Nézelődtem a neten a gasztroblogok között, és találtam ezt a szilvás sütit. Imádom a szilvás lepényeket és a sütiket is. Az eredeti receptben csak szilvával volt készítve, de nekem nem volt itthon annyi, és gondoltam, a fahéj jól megy az almához is. VIGYÁZAT, nagyon gyorsan elfogy!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek