r
Nosalty Logó

Fahéjas-rumos szilvás pite

NS
Fahéjas-rumos szilvás pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

431
Kalória
8.1g
Fehérje
51.7g
Szénhidrát
22.4g
Zsír
70g
Víz
138g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
32.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2393.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    310 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    419.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    113 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 2588 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

  1. Először a vajat a cukorral és a vaníliával, reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat.
  2. Mindhárom tojással habosra verjük a masszát, hozzákeverjük a citromlevet is.
  3. Végül jól elkeverjük egyenletesen, benne a sütőporral elkevert lisztet.
  4. Kivajazunk egy pitesütőt, kiszórjuk egy kevés liszttel, és beleterítjük a masszát.
  5. A tetejére tesszük a felezett szilvát, meghintjük őrölt fahéjjal, és meglocsolgatjuk a rummal. Ha nagyon savanyú a szilva, akkor a fahéjjal együtt szórhatunk rá, még egy kevés cukrot. A tetejét beborítjuk a szeletelt mandulával.
  6. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
  7. Tálaláskor kevés porcukorral megszórjuk a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27cm

Ha valami igazán gyors és egyszerű gyümölcsösre vágyunk, akkor készítsünk ilyen sütit. Egy kicsit olyan, mint a "potyogtatós" piskóta, de mégsem az, de nem is az a hagyományos értelemben vett pite. Bármilyen gyümölcs alkalmas hozzá, ha nincs friss gyümölcsünk, akár befőttel is vagy sűrűbb, darabos lekvárral is működik. Persze ilyenkor a cukorral szolídabban bánjunk, mivel a befőtt is és a lekvár is édesebb, mint a friss gyümölcs. Sárgabarackkal is isteni finom, de ebben az esetben rum helyett egy kevés barackpálinkával fokozzuk az ízhatást, és fahéj helyett pedig, vaníliát használjunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek