Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsás szilvás süti Sylviától

Morzsás szilvás süti Sylviától
Morzsás szilvás süti Sylviától
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, szaftos sütemény - langyosan, kihűlve, és még másnap is!

Egy régi Rámás Süteményes könyvből van a recept, amin csak egy picit változtattam.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A langyos tejben elkeverjük a fele cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a margarinnal, majd az összes hozzávalóval együtt sima tésztát gyúrunk. Hagyjuk fél órát pihenni.
  3. Közben megmossuk, kimagozzuk a szilvát. (Nekem ez már kész volt, csak ki kellett venni a mélyhűtőből).
  4. A tésztát kicsit belisztezett deszkán kinyújtjuk, és vajjal/margarinnal kikent tepsibe tesszük. A szilvákat szépen sűrűn elhelyezzük a tetején úgy, hogy a vágott felük legyen felfelé, majd ízlés szerint megszórjuk őrölt fahéjjal. A tetejére rászórjuk a morzsát, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirulni/barnulni kezd.

Tetejére

  1. Elkészítjük a morzsát: A diót megdaráljuk, majd a hozzávalókból nem tésztát készítünk, hanem csak a két tenyerünk között addig dörzsölgetjük, morzsolgatjuk, amíg teljesen elkeverednek, és morzsalékos marad az állaga.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30x40x2 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 21 002
elküldve: 7
receptkönyvben: 130
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelt pite szilvával, szilvás pite diós morzsával, dió morzsás szilvás süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anzsalej
Anzsalej Fri, 2015-08-21 16:10

Minden szilvaszezonban elkezdem keresni a számomra tökéletes szilvás süti receptet. Most sikerült! Egyszerűen remek mindennek az aránya, a kész süti harmóniája pedig tökéletes. Annyit variáltam, hogy alapvetően én vajat használok, a tésztához pedig 9 dkg vaj és 5 dkg zsír keverékét használtam. A zsírtól fantasztikusan puha és omlós a tészta, az ízén pedig ez az arány még egyáltalán nem érződik ki. Köszönöm a receptet!

macska11
Sylvia / macska11 Fri, 2015-08-21 20:44

Szia Anzsalej !
Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és izlett :)
Zsirt én is szoktam használni - jó minőségű házi zsirral tutu a siker !
Köszi h megirtad
Üdv, Sylvia

684
finomliszt 30 dkg
margarin 15 dkg
cukor 5 dkg
tej 1 dl
friss élesztő 2 dkg
tojás 1 db
szilva 1 kg
fahéj 0 ízlés szerint
finomliszt 15 dkg
dió 5 dkg
cukor 15 dkg
margarin 15 dkg