r
Nosalty Logó

Zselés-szilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Zselés-szilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3726 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 260 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    175.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2001.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.6 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1822 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1612 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 3726 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A linzertésztához összekeverjük a szitált lisztet, a sót, a cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát. A margarint elmorzsoljuk benne, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezünktől.
  2. Fél órára a tészta 3/4 részét betesszük a hűtőszekrénybe, a többi részét pedig a fagyasztóba pihenni.
  3. Egy körülbelül 20×30 cm nagyságú tepsibe beleszabunk egy darab sütőpapírt, majd a tészta 3/4 részét azon nyújtjuk ki. A papírral együtt könnyebb a tésztát a tepsibe emelni. Hagyjunk a tésztára annyit, hogy egy kis pereme is legyen.
  4. A kissé kihűlt tölteléket a tepsiben lévő tésztára öntjük, majd a fagyasztóban lévő tésztát a tetejére reszeljük egy nagy lukú reszelővel. 180 °C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  5. Csak hidegen lehet szépen szeletelni.

Töltelék

  1. A szilvát kimagozzuk, apró kis kockákra vágjuk, majd felfőzzük a cukorral, a lekvárral és 2 dl vízzel.
  2. A pudingporokat kikeverjük 2 dl vízzel, majd összefőzzük a szilvával. Ha elég sűrű, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a fahéjat, a rumot és a vaníliás cukrot. Hagyjuk kicsit hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20 × 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3647
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét egy szilvás finomság. Mutatós és nagyon-nagyon finom.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?