Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zselés-szilvás pite

Zselés-szilvás pite
Zselés-szilvás pite
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy szilvás finomság. Mutatós és nagyon-nagyon finom.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A linzertésztához összekeverjük a szitált lisztet, a sót, a cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát. A margarint elmorzsoljuk benne, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezünktől.
  2. Fél órára a tészta 3/4 részét betesszük a hűtőszekrénybe, a többi részét pedig a fagyasztóba pihenni.
  3. Egy körülbelül 20×30 cm nagyságú tepsibe beleszabunk egy darab sütőpapírt, majd a tészta 3/4 részét azon nyújtjuk ki. A papírral együtt könnyebb a tésztát a tepsibe emelni. Hagyjunk a tésztára annyit, hogy egy kis pereme is legyen.
  4. A kissé kihűlt tölteléket a tepsiben lévő tésztára öntjük, majd a fagyasztóban lévő tésztát a tetejére reszeljük egy nagy lukú reszelővel. 180 °C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  5. Csak hidegen lehet szépen szeletelni.

Töltelék

  1. A szilvát kimagozzuk, apró kis kockákra vágjuk, majd felfőzzük a cukorral, a lekvárral és 2 dl vízzel.
  2. A pudingporokat kikeverjük 2 dl vízzel, majd összefőzzük a szilvával. Ha elég sűrű, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a fahéjat, a rumot és a vaníliás cukrot. Hagyjuk kicsit hűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 × 30 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 790
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás pite, morzsás süti szilvával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Wed, 2015-09-09 13:20

Segítséget kértem egy új receptem feltöltéséhez, de semmi választ nem kaptam.
Nagyon rossz, hogy az ember csak azon alapanyagok közül választhat, ami itt meg van adva, annak ellenére,hogy az felét sem teszi ki a létező anyagoknak.
Esetemben a mogyoró...ugyan is tésztám az itthon termő és ismert " európai " és nem " török " mogyoróból készül, de így nem fogadja el a rendszer.
Egy igazi recept leírás nem a körbe írásról szól.
Köszönöm a segítséget.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Wed, 2015-09-09 13:50

Kedves Katica!
A törökmogyó az éppen az az európai, nálunk is termő mogyoró:
http://www.nosalty.hu/alapanyag/leiras/torokmogyoro
Nem tudom, hogyan kerülte el a figyelmünket, hogy segítséget kértél, esetleg másik alapanyaggal is problémád volt? Az adatbázisunk folyamatosan bővül, több mint 1200 hozzávalót tartalmaz, amelyekre a kalória- és tápérték számítás miatt van szükség. Nagy valószínűséggel már létezik a keresett alapanyag, csak esetleg nem éppen azon a néven, ahogyan kerested. Ha pedig mégsem szerepel az adatbázisunkban, úgy jelezheted a szerkesztők felé (info@nosalty.hu) és igyekszünk pótolni a hiányt.
Ha bármi kérdésed van, a fenti címen, vagy hozzászólásban is igyekszünk válaszolni:)
Szép napot!
Kata

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Wed, 2015-09-09 17:37

Kedves Kata!
Köszönöm szépen válaszodat.
De ez az a mogyoró, ami hosszúkás termésű és kevésbé olajos magvú.
Nem lesz baj,ha a török mogyorót írom,mert a kalória értékbe és a sütemény állagába nem fog problémát okozni, ha valaki azt tesz bele.
Szép napot kívánok én is.
Katica

311
finomliszt 30 dkg
cukor 10 dkg
margarin 20 dkg
sütőpor 1 kk
szódabikarbóna 1 kk
1 csipet
tojássárgája 2 db
szilva 20 dkg
szilvalekvár 2 ek
cukor 3 ek
víz 4 dl
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 2 kávéskanál
rum 2 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak