Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos hajtovány

Szezámmagos hajtovány
Szezámmagos hajtovány
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szülinapra készítettem el ezt a hajtoványt tortaformában, mert az ünnepeltnek kedvence a kelt tészta, és ezt könnyű volt elkészíteni tortaformában.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához:

  1. 1 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Összedolgozzuk a tészta többi alapanyagával. (Nem kell keleszteni.)
  3. Lisztezett munkafelületen 4 felé vágjuk, és mindet vékonyra kinyújtjuk.
  4. Megkenjük krémmel mind a 4 lapot, majd rudakra tekerjük őket. Kis háromszögekre vágjuk (7 db-ot csigaalakúra hagyunk).
  5. Margarinnal kikent tortaforma közepébe tesszük a csigaformákat, és körbe kitesszük a háromszögre vágott tésztákkal.
  6. Kb. fél órát hagyjuk kelni.

Krémhez:

  1. Összekeverjük a margarint a tojássárgájával és a sóval.

Tetejére:

  1. Felvert tojást összekeverjük a tejföllel, lekenjük vele a tésztákat, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 738
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, szilveszter
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szezámmagos tekercsek, szezámmagos hajtovány torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1740
finomliszt 80 dkg
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 csapott ek
tej 5 dl
napraforgó olaj 2 dl
1 kávéskanál
margarin 25 dkg
tojássárgája 3 db
1 kávéskanál
tojás 1 db
tejföl 1 ek
szezámmag 2 ek