r
Nosalty Logó

Hagymaágyon sült fűszeres csirkecombok

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Andi80_
Hagymaágyon sült fűszeres csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 468 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1406 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 468 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3783.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    2673 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 1406 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a húst is alaposan megtisztítjuk, előbbit karikára vágjuk.
  2. Egy kisebb méretű tepsibe öntjük az olajat, beleszórjuk a hagymakarikákat.
  3. A fokhagymát lezúzzuk, és bedörzsöljük vele a combokat. A hagymaágyra fektetjük.
  4. Meghintjük sóval, borssal. Közéjük öntünk kb. 0,5 dl vizet.
  5. Alufóliával lefedjük, és hideg sütőbe tolva 220 fokon 90 percet puhítjuk. A fóliát eltávolítva további 35 percet pirítjuk. Félidőben megfordítjuk a husikat, hogy mindkét oldaluk kellőképpen megpiruljon.
  6. Melegen, tarhonya körettel és ízlés szerint sült hagymával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x39
  • Sütés ideje: 125 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13922
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymaágyon sült fűszeres csirkecombok
Andi80_ 380 recept

Nem is gondoltam volna, hogy a sült hagyma ilyen finom lehet. Először készítettem ezt az ételt, de azt hiszem nem utoljára. Nem kell sokat törődni vele, a sütő elvégzi a munka nagy részét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek