r
Nosalty Logó

Rozmaringos csirke cserépedényben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rozmaringos csirke cserépedényben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 978 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3912 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2608.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 978 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    272.2 g

Zsír

  • Összesen
    280 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10433.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    2811 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    3414 mg
  • Nátrium
    3555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1483.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2571 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2335 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 3912 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    485 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha kell, a cserépedényt áztassuk be.
  2. A csirkét besózzuk (én a sült csirke fűszersót nagyon szeretem), majd egy serpenyőben, a felolvasztott vajon a hús mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  3. A húst belehelyezzük a cserépedénybe, ráöntjük a vajat, amiben kisült, majd minden hozzávalót beledobunk az edénybe, és lefedjük a tetejét.
  4. 200 fokon (alsó-felső sütés) 70-80 perc alatt puhára sütjük.
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 42615
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olyan ritkán használom a cserépedényt, hogy kedvet kaptam hozzá. Ezt sikerült kitalálnom, a hűtő tartalma alapján.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.