Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szerb gyuvecs

Szerb gyuvecs
Szerb gyuvecs
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bolgár gyuvecsnél megígértem, hogy közzéteszem a szerb változatot is. Ez sem ördöngősség, remek alkalom maradék pörkölt és párolt rizs felhasználására. Én személy szerint imádom az ilyen mindenféle jóval rakott, „egyben sütött” ételeket, ezt is szívesen készítem a családnak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A héjában főtt burgonyát vékony karikákra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot megpucoljuk karikákra vágjuk.  
  2. A hagymával lecsóalapot készítünk: olajon megpirítjuk, rádobjuk a paradicsomot, kb. 5 pecig fedő alatt pároljuk, majd rátesszük a paprikakarikákat is, ezzel még 5-8 percig főzzük.
  3. Egy közepes tepsit vagy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, majd beszórjuk zsemlemorzsával. A fele burgonyát elterítjük a tepsi alján, rátesszük a pörkölt felét (szaftjával együtt!), rászórjuk a fele rizst, majd a lecsó felével rakjuk meg.
  4. A tejfölbe sót keverünk és a felével beborítjuk a rakottast. A rétegezést a burgonyával folytatjuk, a tetejére a maradék tejfölt simítjuk és előmelegített forró sütőben 40 percig sütjük, míg a teteje piros-ropogósra sül.
 

     

    • sütési hőfok: 200°C
    • sütési mód: alul-felül sütés

    statisztika

    beküldve:
    tegnapi nézettség: 7
    össznézettség: 35 024
    elküldve: 8
    receptkönyvben: 466
    elkészítve: 9/20
    Facebookon megjelent: 1

    szakács

    Redy

    Mióta szakács: 2009.12.21.
    66 recept

    receptjellemzők

    szezon: bármikor
    kategória: egytálételek
    nehézség: közepes
    mikor: ebéd, vacsora
    konyha: szerb
    kalória: magas
    adag: 4 főre
    elkészítési idő: 60-120 perc
    fogás: főétel

    Hozzászólások (9)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    628
    sertéslapocka 30 dkg
    burgonya 40 dkg
    rizs 10 dkg
    zöldpaprika 50 dkg
    paradicsom 4 db
    vöröshagyma 1 db
    napraforgó olaj 2 ek
    tejföl 4 dl
    margarin 1 ek
    zsemlemorzsa 1 ek
    0 ízlés szerint