r
Nosalty Logó

Paradicsomos rizses hús Pogácsa konyhájából

Pogácsa
Paradicsomos rizses hús Pogácsa konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

599
Kalória
29.6g
Fehérje
79.8g
Szénhidrát
17.6g
Zsír
392.4g
Víz
64g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
12.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    392.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    784.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    378 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1608 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 1193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4251 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát vastag szeletekre vágjuk. Kevés olíván rövid ideig pirítjuk, nem dinszteljük. Kiszedjük a serpenyőből.
  2. A két hússzeletet kicsi kockákra vágjuk, és a serpenyőben további egy kanál olíván körbepirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, kicsit kevergetjük, hogy megkapasson. Ráöntjük a paradicsomlét, megsózzuk, rászórunk egy teáskanál barna cukrot. Babérlevéllel és kakukkfűvel ízesítjük.
  3. Fedő alatt nagyon kicsi lángon puhára főzzük. Csak a végén adjuk hozzá a hagymát. Jól összekeverjük, tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

A férjem ismét BBQ kacsamellet fog este készíteni a vendégeknek. A pácléhez és a szószhoz kell fél liter paradicsomlé. Múltkor egy paradicsomos zöldbablevest készítettem a doboz másik feléből, most ezt a paradicsomos rizses húst. 

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...