Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szentjánoskenyér torta málnával

Szentjánoskenyér torta málnával
Szentjánoskenyér torta málnával
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szentjánoskenyérrel pitét már többször sütöttünk, a nenám szokta így készíteni, sajnos nem találtam az eredeti tészta receptet, így egy bevált receptet átalakítottam.

hozzávalók / 4 adag

a tészta

a krém

Szólj hozzá!

elkészítés

a tészta

  1. A liszthez hozzákeverjük a szentjánoskenyér lisztet és a sütőport.
  2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként hozzákeverjük a joghurtot, az olajat és a lisztes keveréket.
  3. Kerek tortaformába öntjük a tésztát, és 180 fokon kb. 30-35 percet sütjük, majd amikor kihűlt, levágjuk a felső részét, és kikaparjuk a belsejét az alsó tésztának.

a krém

  1. A tejszínhabport habosra keverjük az ásványvízzel (keveset tegyünk félre a torta bevonásához), majd hozzákeverjük a tészta morzsát és a málnát.
  2. A krémmel töltsük meg a torta üregét, tegyük rá a tetejét, és vonjuk be a félretett habbal, majd díszítsük málnával.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 549
elküldve: 0
receptkönyvben: 1
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás torta szentjánoskenyérrel, málnás joghurtos szentjánoskenyér torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

940
tojás 4 db
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
joghurt 2.5 dl
napraforgó olaj 50 ml
finomliszt 15 dkg
szentjánoskenyérmag liszt 9 dkg
sütőpor 1 csomag
tejszínhab por 20 dkg
ásványvíz 2.5 dl
málna 20 dkg