r
Nosalty Logó

Karamellás ananásztorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Karamellás ananásztorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A sütemény tésztához

A karamellás ananászhoz

Összesen 932 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A sütemény tésztához

A karamellás ananászhoz

Összesen 5589 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A sütemény tésztához

A karamellás ananászhoz

Összesen 228 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 932 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    343.7 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5872.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1594 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2421 mg
  • Nátrium
    1394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    747 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 5589 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

A sütemény tésztához

A karamellás ananászhoz

Elkészítés

A sütemény tésztához

  1. A megtisztított ananászt karikákra vágom, majd három karika kivételével félbevágom.
  2. A vajat megolvasztom, hozzáadom a cukrot és világos karamellt készítek.
  3. Beleteszem a gyümölcsöt és kb. 5-5 percet karamellizálom mindkét oldalát.
  4. Tortaformába vagy egy hőálló lábas aljára teszem az ananászokat és rákanalazom a karamellt. (A csatos tortaforma nem alkalmas!)
  5. Amíg hűl, addig elkészítem a süteménytésztát: a puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem. Hozzáadom a tojásokat, a liszttel elkevert sütőport, csipet sót és a tejfölt. Jól összedolgozom.
  6. Rákanalazom a karamellizált ananászra.
  7. Előmelegített, hőlégkeveréses sütőben, 190°C fokon, kb. 40 percig sütöm. (Hagyományos gázsütőben kb. 60 perc.) Egy tűpróbával, teljesen megbizonyosodhatunk arról, hogy megsült a tészta.
  8. 5 percig hűlni hagyom, majd óvatosan egy rácsra borítom.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 40553
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 19.

Ajánló

Vanília fagylalttal tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karamellás ananásztorta
Szintia 89 recept

A Macikonyhán leltem erre a finom süteményre. Ilyen volt egészben.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Már a színe csodás!!Aztán, ha jobban nézem, ami elkészült, az is csodás, és a recept se bonyolult.Köszi!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Szia! A csatos tortaforma csak azért nem jó mert esetlegesen kifolyik bel?le a karamell? Szeretném ma megcsinálni ezt a sütit, de csak csatos tortaformám van, szóval érdekl?döm hogy mire számíthatok...: )

Törölt felhasználó

Ha kibéleled alufóliával biztosan nem folyik ki :)

Törölt felhasználó

Kedves Szintia, ezt a recepted is elkészítettem, annyi változtatással, hogy narancskarikákat karamellizáltam, s azzal raktam ki a tortaformát.. Ez a tésztarecept valami világbajnok, olyan szép magasan feljött!! 19 éves vagyok, nem szoktam f?zni nagyon, csak sütni, s alig tudtam választani a receptjeid közül!! Ezt a tésztát még vagy százféle módon fogom elkészíteni, bármilyen gyümölccsel! :) Nagyon köszönöm!

Törölt felhasználó

szia nekem az lenne a kerdesem, hogy milyen az allaga ennek a sutinek?...narancsos tortat keszitenek, talatam hozza kremet, mostmar csak a piskotahoz kellene egy jo recept, s ez finomabbnak hangzik mind a sima piskota....szoval szerinted hasznalhato ugy h siman megsutom egy kapcsos tortaformaba es aztan kette vagva kremmel megkenem? koszi, zumbo

Szintia

Szia! Ennek a sütinek nagyon karakteres íze van, én azt javaslom, hogy a fenti recept szerint készítsd el és vanília fagylalttal fogyaszd!;) Szintia

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon tetszik ez a torta! A párom szülinapjára szeretném elkészíteni, csak egy kérdésem lenne, hogy a h?álló tálat mivel kell kibélelni...nem fog a tészta beleragadni a formába? köszönöm el?re is a segítséget!

palice

hasonlot csinaltam en is Stahl Judittol! ott az allt a receptben,hogy egy melyebb serpenyoben ( teflonos ) kell a mezet megolvasztani ( karamellizalni ) es abba tenni a gyumolcsot.A masszat raonteni a gyumolcsre es igy betenni a sutobe ( a serpenyo nyelet be kell vonni alufoliaba,hogy ne egjen meg ).nagyon konnyen ki lehet boritani :)

szatmári magdolna

Bogibaba! Szia ! Nem szabad alufóliával bélelni, süt?papírt vegyél, nem drága és sokáig elég. Minden sütemény aljára ezt teszem, aztán a sütés végén lassan lehúzom róla úgy, hogy kiforditom egy tálra a sütit. Utána vissza lehet fordítani. Tortaformában sütésnél vágd kerekre a papírt, úgy helyezd bele a formába. A papírra ráteszed a formát és körbevágod úgy, hogy hagysz rá annyit, hogy a forma kerületéig érjen. Ha olyan a süti, hogy nem tudod megfordítani, akkor óvatosan megemelgetve ki lehet húzni alóla. ( sok leégett aljú süti után jöttem rá erre, azóta ez kipipálva.)

Morzsi

Minden elismerésem, hihetetlenül finom lett! :)

vdaiana

"El?melegített, h?légkeveréses süt?ben, 190°C fokon, kb. 40 percig sütöm. (Hagyományos gázsüt?ben kb. 60 perc.) " Nayon orulok es ertekelem hogy ezt kulon megjegyezted! tortent mar olyan hogy nem sikerul a recept, de csak utana tudtam meg hogy nem hagyomanyos sutore szolt. evek ota, hasonlo modon szoktam almaval es oszibarackkal is kesziteni ezt a sutit. nagyon finom.

Hozzávalók

A sütemény tésztához

A karamellás ananászhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek