Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás ananásztorta

Karamellás ananásztorta
Karamellás ananásztorta
105 perc / előkészület: 50 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Macikonyhán leltem erre a finom süteményre.
Ilyen volt egészben.

hozzávalók / 6 adag

A sütemény tésztához

A karamellás ananászhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított ananászt karikákra vágom, majd három karika kivételével félbevágom.
  2. A vajat megolvasztom, hozzáadom a cukrot és világos karamellt készítek.
  3. Beleteszem a gyümölcsöt és kb. 5-5 percet karamellizálom mindkét oldalát.
  4. Tortaformába vagy egy hőálló lábas aljára teszem az ananászokat és rákanalazom a karamellt. (A csatos tortaforma nem alkalmas!)
  5. Amíg hűl, addig elkészítem a süteménytésztát: a puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem. Hozzáadom a tojásokat, a liszttel elkevert sütőport, csipet sót és a tejfölt. Jól összedolgozom.
  6. Rákanalazom a karamellizált ananászra.
  7. Előmelegített, hőlégkeveréses sütőben, 190°C fokon, kb. 40 percig sütöm. (Hagyományos gázsütőben kb. 60 perc.) Egy tűpróbával, teljesen megbizonyosodhatunk arról, hogy megsült a tészta.
  8. 5 percig hűlni hagyom, majd óvatosan egy rácsra borítom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 748
elküldve: 1
receptkönyvben: 365
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Fordított ananásztorta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vdaiana
vdaiana Mon, 2015-05-04 08:52

"Előmelegített, hőlégkeveréses sütőben, 190°C fokon, kb. 40 percig sütöm. (Hagyományos gázsütőben kb. 60 perc.) " Nayon orulok es ertekelem hogy ezt kulon megjegyezted! tortent mar olyan hogy nem sikerul a recept, de csak utana tudtam meg hogy nem hagyomanyos sutore szolt. evek ota, hasonlo modon szoktam almaval es oszibarackkal is kesziteni ezt a sutit. nagyon finom.

szatmári magdolna
szatmári magdolna Sun, 2012-03-25 12:29

Bogibaba! Szia ! Nem szabad alufóliával bélelni, sütőpapírt vegyél, nem drága és sokáig elég. Minden sütemény aljára ezt teszem, aztán a sütés végén lassan lehúzom róla úgy, hogy kiforditom egy tálra a sütit. Utána vissza lehet fordítani. Tortaformában sütésnél vágd kerekre a papírt, úgy helyezd bele a formába. A papírra ráteszed a formát és körbevágod úgy, hogy hagysz rá annyit, hogy a forma kerületéig érjen. Ha olyan a süti, hogy nem tudod megfordítani, akkor óvatosan megemelgetve ki lehet húzni alóla. ( sok leégett aljú süti után jöttem rá erre, azóta ez kipipálva.)

palice
palice / palice Tue, 2011-04-05 20:17

hasonlot csinaltam en is Stahl Judittol! ott az allt a receptben,hogy egy melyebb serpenyoben ( teflonos ) kell a mezet megolvasztani ( karamellizalni ) es abba tenni a gyumolcsot.A masszat raonteni a gyumolcsre es igy betenni a sutobe ( a serpenyo nyelet be kell vonni alufoliaba,hogy ne egjen meg ).nagyon konnyen ki lehet boritani :)

bogibaba83
bogibaba83 Thu, 2011-01-27 14:37

Szia!
Nagyon tetszik ez a torta! A párom szülinapjára szeretném elkészíteni, csak egy kérdésem lenne, hogy a hőálló tálat mivel kell kibélelni...nem fog a tészta beleragadni a formába?
köszönöm előre is a segítséget!

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Sun, 2011-01-23 15:19

Szia!

Ennek a sütinek nagyon karakteres íze van, én azt javaslom, hogy a fenti recept szerint készítsd el és vanília fagylalttal fogyaszd!;)

Szintia

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-22 23:04

szia
nekem az lenne a kerdesem, hogy milyen az allaga ennek a sutinek?...narancsos tortat keszitenek, talatam hozza kremet, mostmar csak a piskotahoz kellene egy jo recept, s ez finomabbnak hangzik mind a sima piskota....szoval szerinted hasznalhato ugy h siman megsutom egy kapcsos tortaformaba es aztan kette vagva kremmel megkenem?
koszi,
zumbo

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-25 22:43

Kedves Szintia, ezt a recepted is elkészítettem, annyi változtatással, hogy narancskarikákat karamellizáltam, s azzal raktam ki a tortaformát.. Ez a tésztarecept valami világbajnok, olyan szép magasan feljött!! 19 éves vagyok, nem szoktam főzni nagyon, csak sütni, s alig tudtam választani a receptjeid közül!! Ezt a tésztát még vagy százféle módon fogom elkészíteni, bármilyen gyümölccsel! :) Nagyon köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-16 17:53

Szia! A csatos tortaforma csak azért nem jó mert esetlegesen kifolyik belőle a karamell? Szeretném ma megcsinálni ezt a sütit, de csak csatos tortaformám van, szóval érdeklődöm hogy mire számíthatok...: )

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-07-29 21:17

Már a színe csodás!!Aztán, ha jobban nézem, ami elkészült, az is csodás, és a recept se bonyolult.Köszi!Éva-Anyóca

929
vaj 25 dkg
cukor 8 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tejföl 4 dl
ananász 1 db
vaj 5 dkg
cukor 8 dkg