Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta márti1218 konyhájából

Székelykáposzta márti1218 konyhájából
Székelykáposzta márti1218 konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Téli klasszikus.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon pároljuk meg a felkockázott hagymát, tegyük rá a szintén kockára vágott húst (2x2 cm), a szalonnát, süssük fehéredésig, majd szórjuk rá a pirospaprikát, borsot, keverjük át, és öntsük fel annyi vízzel, hogy kétujjnyira lepje el a húst. Főzzük fél órát.
  2. Tegyük a húshoz a szükség esetén kimosott káposztát (mi szeretjük, ha savanykás) és a gerslit. Finoman keverjük át, ha kell, még tegyünk rá vizet, hogy továbbra is lepje el a lábos tartalmát kétujjnyira, mert a gersli magába szívja a vizet.
  3. Lassú tűzön főzzük készre, ha szükséges, sózzuk, és tejföllel tálaljuk. Főzelék állagú legyen.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 256
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gerslis káposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

753
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
sertéslapocka 80 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
savanyú káposzta 1 kg
gersli 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
tejföl 5 ek
víz 15 dl