Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres rizskocka

Szedres rizskocka
Szedres rizskocka
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Vidék íze egy aktuális számában találtam ezt a finom, könnyű süti receptet.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Bármilyen idénygyümölccsel el lehet készíteni: ribizlivel, málnával, barackkal stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáját habosra verjük a cukor 1/3 részével. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre felverjük, majd óvatosan összedolgozzuk a liszttel, meg a tojások sárgájával (a habot, a lisztet felváltva adjuk a sárgákhoz, amíg el nem fogy a hozzávaló). A tésztát vajazott, lisztezett tepsibe terítjük, előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  2. A tejben a pici sóval puhára főzzük a rizst, majd a végén hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Elkeverünk benne két evőkanál feloldott zselatint (pár evőkanál hideg vízzel elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, hogy feloldódjon, de forrni nem szabad, mert nem köt meg!), majd langyosra hűtjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a tejberizshez keverjük. A rizses krémet egyenletesen elterítjük a piskóta tetején, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
  4. Közben a tortazselét elkészítjük a tasakon feltüntetett előírás szerint, keverhetünk bele szederlét is.
  5. A rizses krém tetejét kirakjuk szederrel, bevonjuk a tortazselével, és tálalásig további 2 órára visszatesszük a hűtőbe.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 512
elküldve: 5
receptkönyvben: 302
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejberizses sütemény szederrel, szedres-tejberizses kocka

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

youi
youi Sun, 2015-02-15 20:32

Én a piskótatésztát úgy tanultam ahány tojás mindenből annyi : 5 tojás fehérjét habbá verni,utána bele az 5 tojás sárgája,aztán az 5 evőkanál kristálycukor és 5 evőkanál liszt fél csomag sütőporral.Lehet kevesebbel is,de az nagyon vékony tészta lesz.Én az 5-ös mennyiséggel csináltam,20 percig sütöttem.
És sok a 5 dl habtejszín,elveszi a tejberizs finom vaníliás ízét.Én ha legközelebb csinálom csak 2 dl habtejszínnel fogom.
Egyébként nagyon finom lett,mentettem.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2015-04-06 11:05

Kedves Youi!
Természetesen mindenki úgy készíti a piskótát, ahogyan tanulta/megszokta. A receptben megadott mennyiséggel egy vékonyabb piskóta készül, de ízlés szerint lehet variálni.
Köszönöm szépen, hogy megtiszteltél a visszajelzéssel!
További szép napot!
Anita

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2011-09-12 11:14

Kedves Oti!
Ezt jó a mai napon hallanom, mert negatív kritikát ma már kaptam, önhibámon kívül az egyik recepttel kapcsolatosan. Ennek a hírnek viszont örülök, biztosan finom lehetett barackkal is!
Üdv:
Anita

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2011-09-12 11:14

Kedves Oti!
Ezt jó a mai napon hallanom, mert negatív kritikát ma már kaptam, önhibámon kívül az egyik recepttel kapcsolatosan. Ennek a hírnek viszont örülök, biztosan finom lehetett barackkal is!
Üdv:
Anita

hlia
hlia Mon, 2011-09-12 00:24

Szia!
Megsütöttem,mindenkinek ízlett,bár én szeder helyett,őszibarackkal helyettesítettem.

Oti

hlia
hlia Sun, 2011-09-04 12:08

Szia!Nem kevés a tésztához ez a mennyiség?Én most szeretném megsütni,de inkább dupla mennyiséget használok,majd megírom,hogy sikerült.

Oti

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2011-09-04 14:27

Szia Oti!
Nem lesz túl vastag a tészta ennyi alapanyagtól, az biztos :-)! Ennyi volt a receptben megadva, de ki hogyan szereti! Várom a beszámolót hogyan sikerült, és ízlett-e!
Üdv:
Anita

smagdi
smagdi Wed, 2011-08-31 09:31

Ja, azt szerettem volna kérdezni, honnan szedel 2 dl szederlét. Kipaszírozod azt a méreg drága gyümölcsöt? Vagy ha málnával csinálom jó hozzá a málnaszörp?

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2011-08-31 10:16

Köszönöm szépen kedves Magdi! Nálunk a szeder a kertben terem, így kipaszíroztam :-). Végülis a gyümölcslé csak lehetőség, nem feltétlenül szükséges, szebb lesz a zselé színe. Volt, aki a rizsbe is kevert gyümölcsöt, úgy még mutatósabb lehet.
Sok sikert hozzá!
Ui.: Én is a málnát kedvelem jobban, de ebben az időszakban bukkantam erre a receptre :-)
Üdv:
Anita

smagdi
smagdi Wed, 2011-08-31 09:29

Nagyon jól néz ki, és különleges recept (gondolok ezzel arra, hogy nincs már feltöltve 25 különböző néven).
Biztosan ki fogom próbálni málnával, mert a szedret ki nem állhatom, csak hát erre várni kell jövő tavaszig. Addig csak nézegetem, milyen guszta.

1061
tojás 2 db
cukor 4 dkg
finomliszt 4 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 1 l
rizs 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 5 dl
cukor 8 dkg
zselatin 2 ek
szeder 10 dkg
gyümölcslé 2 dl
1 csipet
tortazselé 1 csomag