r
Nosalty Logó

Szedres rizskocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szedres rizskocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1061 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4245 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 175 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 1061 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    197.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3590.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    880 mg
  • Nátrium
    823 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.8 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    701 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1656 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    797 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1619 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 4245 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját habosra verjük a cukor 1/3 részével. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre felverjük, majd óvatosan összedolgozzuk a liszttel, meg a tojások sárgájával (a habot, a lisztet felváltva adjuk a sárgákhoz, amíg el nem fogy a hozzávaló). A tésztát vajazott, lisztezett tepsibe terítjük, előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  2. A tejben a pici sóval puhára főzzük a rizst, majd a végén hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Elkeverünk benne két evőkanál feloldott zselatint (pár evőkanál hideg vízzel elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, hogy feloldódjon, de forrni nem szabad, mert nem köt meg!), majd langyosra hűtjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a tejberizshez keverjük. A rizses krémet egyenletesen elterítjük a piskóta tetején, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
  4. Közben a tortazselét elkészítjük a tasakon feltüntetett előírás szerint, keverhetünk bele szederlét is.
  5. A rizses krém tetejét kirakjuk szederrel, bevonjuk a tortazselével, és tálalásig további 2 órára visszatesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 13470
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.

Ajánló

Bármilyen idénygyümölccsel el lehet készíteni: ribizlivel, málnával, barackkal stb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Vidék íze egy aktuális számában találtam ezt a finom, könnyű süti receptet.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen NoSalty :-)!

smagdi

Nagyon jól néz ki, és különleges recept (gondolok ezzel arra, hogy nincs már feltöltve 25 különböz? néven). Biztosan ki fogom próbálni málnával, mert a szedret ki nem állhatom, csak hát erre várni kell jöv? tavaszig. Addig csak nézegetem, milyen guszta.

smagdi

Ja, azt szerettem volna kérdezni, honnan szedel 2 dl szederlét. Kipaszírozod azt a méreg drága gyümölcsöt? Vagy ha málnával csinálom jó hozzá a málnaszörp?

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen kedves Magdi! Nálunk a szeder a kertben terem, így kipaszíroztam :-). Végülis a gyümölcslé csak lehet?ség, nem feltétlenül szükséges, szebb lesz a zselé színe. Volt, aki a rizsbe is kevert gyümölcsöt, úgy még mutatósabb lehet. Sok sikert hozzá! Ui.: Én is a málnát kedvelem jobban, de ebben az id?szakban bukkantam erre a receptre :-) Üdv: Anita

hlia

Szia!Nem kevés a tésztához ez a mennyiség?Én most szeretném megsütni,de inkább dupla mennyiséget használok,majd megírom,hogy sikerült. Oti

Törölt felhasználó

Szia Oti! Nem lesz túl vastag a tészta ennyi alapanyagtól, az biztos :-)! Ennyi volt a receptben megadva, de ki hogyan szereti! Várom a beszámolót hogyan sikerült, és ízlett-e! Üdv: Anita

hlia

Szia! Megsütöttem,mindenkinek ízlett,bár én szeder helyett,?szibarackkal helyettesítettem. Oti

Törölt felhasználó

Kedves Oti! Ezt jó a mai napon hallanom, mert negatív kritikát ma már kaptam, önhibámon kívül az egyik recepttel kapcsolatosan. Ennek a hírnek viszont örülök, biztosan finom lehetett barackkal is! Üdv: Anita

Törölt felhasználó

Kedves Oti! Ezt jó a mai napon hallanom, mert negatív kritikát ma már kaptam, önhibámon kívül az egyik recepttel kapcsolatosan. Ennek a hírnek viszont örülök, biztosan finom lehetett barackkal is! Üdv: Anita

youi

Én a piskótatésztát úgy tanultam ahány tojás mindenb?l annyi : 5 tojás fehérjét habbá verni,utána bele az 5 tojás sárgája,aztán az 5 ev?kanál kristálycukor és 5 ev?kanál liszt fél csomag süt?porral.Lehet kevesebbel is,de az nagyon vékony tészta lesz.Én az 5-ös mennyiséggel csináltam,20 percig sütöttem. És sok a 5 dl habtejszín,elveszi a tejberizs finom vaníliás ízét.Én ha legközelebb csinálom csak 2 dl habtejszínnel fogom. Egyébként nagyon finom lett,mentettem.

Törölt felhasználó

Kedves Youi! Természetesen mindenki úgy készíti a piskótát, ahogyan tanulta/megszokta. A receptben megadott mennyiséggel egy vékonyabb piskóta készül, de ízlés szerint lehet variálni. Köszönöm szépen, hogy megtiszteltél a visszajelzéssel! További szép napot! Anita

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek