Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó Katharosz konyhájából

Zserbó Katharosz konyhájából
Zserbó Katharosz konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az örök klasszikus, nagyon régi családi kedvenc nálunk, még kezdő háziasszonyként tanultam férjem nagynénjétől.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Közben a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd beleforgatjuk a sót és a szódabikarbonát.
  2. Ezután a többi hozzávalóval együtt jól kidolgozzuk, ha szükséges, kevés lisztet adunk hozzá, de nem egy kemény tésztát kell kapnunk. Három gombócra osztjuk.
  3. Az első adag tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 33 x 33 centiméter nagyságúra nyújtjuk, majd a nyújtófa segítségével a tepsibe rakjuk. Ezután megkenjük a fele baracklekvárral, és megszórjuk a fele cukros dióval.
  4. Hasonlóképpen járunk el a következő lappal is. Végül a harmadik lappal befedjük, és kb. fél órán át pihenni hagyjuk.
  5. Sütés előtt villával megszurkáljuk, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.

Töltelék

  1. A diót és a cukrot összeforgatjuk, a lekvárt simára keverjük.

Máz

  1. A kakaót és a cukrot nagyon kevés tejjel elkeverjük, hogy nedves legyen, de ne híg! Ezután a csokoládéval együtt folyamatosan kevergetve felolvasztjuk, forralni nem kell!
  2. A tűzről levéve hozzáadjuk a fagyos vajat, és addig kevergetjük, amíg felolvad benne.
  3. Befejezésül a teljesen kihűlt tésztára kenjük, majd dermedni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33 x 33 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 11 115
elküldve: 4
receptkönyvben: 135
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

klasszikus zserbó, diós lekváros süti csokimázzal, diós-lekváros réteges szelet csokoládé mázzal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1504
rétesliszt 20 dkg
finomliszt 20 dkg
tej 1 dl
vaj 20 dkg
élesztő 2 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
cukor 3 ek
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
1 csipet
dió 30 dkg
cukor 30 dkg
sárgabaracklekvár 50 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
cukor 5 ek
tortabevonó 5 dkg
vaj 10 dkg
tej 1 ek