Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó Bombától

Zserbó Bombától
Zserbó Bombától
85 perc / előkészület: 45 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom óta ezt a zserbót süti a családom, nem tudom, honnan való a recept. 

hozzávalók / 12 adag

Töltelék

Tészta

Kenéshez

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. A darált diót a cukorral átkeverjük, majd a lekvárt is hozzáadjuk, és jól kikeverjük. 4 részre osztva félretesszük.

Tészta

  1. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést csinálunk. Ebbe öntjük a meglangyosított tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és a cukorból szórunk rá egy kicsit.
  2. Ha az élesztő felfutott, akkor a többi hozzávalót is beletesszük, és tésztává gyúrjuk.
  3. 5 részre osztjuk, kinyújtjuk a tepsi méretére, és a töltelékkel a tepsibe rétegezzük. (Nem mondom, hogy egyszerű a tésztára rákenni a diós masszát, de megéri a fáradozást :) Én több kis adagban szétosztva a tésztára teszem a tölteléket, és kanállal kenem el.)
  4. Tetejét megkenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk, majd 35-40 percig pihentetjük (ha lehet, ne hideg helyen). A sütőt bekapcsoljuk. A pihentetés után újra lekenjük a tojással, majd betesszük a sütőbe. 35-40 percig sültjük, vagy amíg a teteje is szép színt kap.

Csokimáz

  1. A csokit a tejjel és a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd a kihűlt tésztára kenjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27 x 37 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 089
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bomba35

Mióta szakács: 2012.10.22.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Gerbaud szelet, zserbó szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

960
dió 50 dkg
őszibaracklekvár 50 dkg
cukor 15 dkg
finomliszt 60 dkg
tej 1 dl
friss élesztő 2 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
1 kávéskanál
rum 0.5 dl
margarin 30 dkg
tojás 1 db
tortabevonó 18 dkg
vaj 2 dkg
tej 0.5 dl