r
Nosalty Logó

Szatmári szilvalekváros pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Moldevit
Szatmári szilvalekváros pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3826 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    172.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3711.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    1370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 3826 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőport, a lisztet, a hideg vajjal és a tojássárgájával összemorzsolgatjuk. A só és a cukor tetszés szerint elhagyható.
  2. Ha egyenletesen morzsálódik a tészta, elkezdjük gyúrni és a 2-4 evőkanál vizet hozzáadagolni. Éppen hogy csak annyit, hogy még törjön a tészta, de már összeálljon egy gombóccá. Vigyázat, a túl sok víz könnyen nyúlós tésztát eredményez!
  3. A tésztát 2/3 és 1/3 részekre osztjuk, és 15 percre fagyasztóba tesszük. Közben a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A pihentetési idő alatt kivajazzuk a tortaformát, és egy marék grízzel kibéleljük.
  4. A pihentetés után a tészta nagyobbik részét kinyújtjuk, és a 26 cm-es tortaforma aljára tesszük. Késsel 10 kis lyukat szúrunk rá. Mehet is a sütőbe 10 percre.
  5. Az elősütött tésztára (még forrón) rásimítjuk a sűrű lekvárt (vagy a kevés vízzel felturmixolt aszalt szilvát). Hozzáadott cukor nélkül készült lekvárt használtam. Kivesszük a fagyasztóból a maradék tésztát, és nagy lyukú sajtreszelőn/nokedliszaggató hátulján a süti tetejére reszeljük.
  6. A sütit további 20-25 percre visszadugjuk a 180 fokos sütőbe, míg aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 8121
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 29.

Ajánló

Ha nincsen megfelelően sűrű lekvár, robotgépben pépesített aszalt gyümölcs is lehet töltelék, ilyenkor a víz adagolására nagyon figyeljünk. Ha tejföl sűrűséget nem éri el a készítményünk, akkor egy kis grízt szórjunk a kisült alaplapra a gyümölcs előtt, nehogy elázzon a tészta. Ha viszont a töltelék sűrűbb, mint a tejföl, előfordulhat, hogy túlságosan kiszárad sütés közben. Aki nem fél a cukortól, porcukorral és fahéjjal meghintheti a kész süti tetejét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szatmári szilvalekváros pite
Moldevit 8 recept

Egy olyan sütit akartam, ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető, szeletelhető, nem túl édes, és nem kell a hűtőben tárolni arra a 2 napra, amíg elfogy. Ennek a kihívásnak ez a süti tökéletesen megfelelt. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk