Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsás szilvás süti

Morzsás szilvás süti
Morzsás szilvás süti
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zwetschgendatschi vajas morzsával itt, Németországban nagyon ismert sütemény.

A szilva érési idejében szinte mindenhol ezt árulják.

Finom szaftos sütit alkottunk ezzel a recepttel.

hozzávalók / 12 adag

Kelt tészta

Töltelék

Vajas morzsa

Szólj hozzá!

elkészítés

kelt tészta

  1. Az élesztőt szokásos módon, cukrozott langyos tejben megáztatjuk.
  2. Közben egy tálba kimérjük az összes hozzávalót, majd az élesztős tejet is hozzáöntjük, majd összedolgozzuk, dagasztjuk.
  3. Viszonylag egy lágy tésztát kapunk, ha nagyon lágy, akkor pár deka lisztet adhatunk még hozzá.
  4. Egy konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
  5. Majd kivajazunk egy gáztepsit, és lisztezett felületen a tepsi nagyságára kinyújtjuk a tésztát. Sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük, a széleit kicsit fölnyomkodjuk, hogy egy perem képződjön.

töltelék

  1. Addig, ameddig pihen a tészta, félbevágjuk és kimagozzuk a szilvát.
  2. Majd a tepsiben kinyújtott tésztára sorban fölrakjuk úgy, hogy minden szilva kicsit fedje a sorban előtte levőt.
  3. Megszórjuk fahéjjal. Ízlés szerinti mennyiséggel. Én egy kiskanálnyi mennyiséggel szórtam meg kb.

vajas morzsa

  1. A morzsa hozzávalóit egy tálba kimérjük, és a kézi mixer habverő kanalaival összekeverjük. Morzsa állagú tésztát kell kapnunk.
  2. A szilva tetejére egyenletesen rászórjuk.
  3. 190 fokon sütjük. Kínálhatunk hozzá tejszínhabot vagy vaníliás öntetet.
  4. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 913
elküldve: 3
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
142 recept

receptjellemzők

alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás lepény, kelt pite szilvával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

565
finomliszt 355 g
cukor 60 g
vaníliás cukor 1 csomag
tej 180 ml
tojás 1 db
friss élesztő 30 g
vaj 60 g
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
vaj 40 g
szilva 1500 g
fahéj 0 ízlés szerint
finomliszt 300 g
cukor 280 g
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 kávéskanál
vaj 200 g