Morzsás szilvás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kelt tészta
-
30g finomliszt108 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
3 kcal
-
15g tej8 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
3 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g vaj24 kcal
Töltelék
Vajas morzsa
-
25g finomliszt91 kcal
-
23g cukor90 kcal
-
3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
17g vaj120 kcal
Összesen
565
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kelt tészta
-
355g finomliszt1292 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
180g tej101 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g vaj287 kcal
Töltelék
Vajas morzsa
-
300g finomliszt1092 kcal
-
280g cukor1084 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g vaj1434 kcal
Összesen
6783
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 9% Zsír
Kelt tészta
-
11.5g finomliszt42 kcal
-
1.9g cukor8 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
5.8g tej3 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
1 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
Töltelék
Vajas morzsa
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6.5g vaj46 kcal
Összesen
218
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.2 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 118.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
565
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 94.2 g
Zsír
-
Összesen 262.5 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 825 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2466 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 245 mg
-
Kálcium 504 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 1202 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1034.9 g
-
Cukor 509 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1419.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2369 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 509 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 2090 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3153 micro
-
β-crypt 501 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1392 micro
Összesen
6783
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Kelt tészta
-
355 g finomliszt
-
60 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
180 ml tej
-
1 db tojás
-
30 g friss élesztő
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
Töltelék
-
fahéj ízlés szerint
Vajas morzsa
-
300 g finomliszt
-
280 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés
Kelt tészta
- Az élesztőt szokásos módon, cukrozott langyos tejben megáztatjuk.
- Közben egy tálba kimérjük az összes hozzávalót, majd az élesztős tejet is hozzáöntjük, majd összedolgozzuk, dagasztjuk.
- Viszonylag egy lágy tésztát kapunk, ha nagyon lágy, akkor pár deka lisztet adhatunk még hozzá.
- Egy konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
- Majd kivajazunk egy gáztepsit, és lisztezett felületen a tepsi nagyságára kinyújtjuk a tésztát. Sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük, a széleit kicsit fölnyomkodjuk, hogy egy perem képződjön.
Töltelék
- Addig, ameddig pihen a tészta, félbevágjuk és kimagozzuk a szilvát.
- Majd a tepsiben kinyújtott tésztára sorban fölrakjuk úgy, hogy minden szilva kicsit fedje a sorban előtte levőt.
- Megszórjuk fahéjjal. Ízlés szerinti mennyiséggel. Én egy kiskanálnyi mennyiséggel szórtam meg kb.
Vajas morzsa
- A morzsa hozzávalóit egy tálba kimérjük, és a kézi mixer habverő kanalaival összekeverjük. Morzsa állagú tésztát kell kapnunk.
- A szilva tetejére egyenletesen rászórjuk.
- 190 fokon sütjük. Kínálhatunk hozzá tejszínhabot vagy vaníliás öntetet.
- Jó étvágyat.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5501
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Zwetschgendatschi vajas morzsával itt, Németországban nagyon ismert sütemény. A szilva érési idejében szinte mindenhol ezt árulják. Finom szaftos sütit alkottunk ezzel a recepttel.