r
Nosalty Logó

Szilvás galette Zsuzsamamától

Zsuzsamama56
Szilvás galette Zsuzsamamától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Omlós tészta

Töltelék

560
Kalória
7.8g
Fehérje
82.2g
Szénhidrát
23.5g
Zsír
157.6g
Víz
54.3g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
39.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Omlós tészta

Töltelék

Összesen 560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Omlós tészta

Töltelék

Összesen 2244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Omlós tészta

Töltelék

Összesen 198 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    157.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 560 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    328.7 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    630.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1007 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1879 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 2244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

Omlós tészta

  1. Összegyúrjuk a lisztet a lereszelt hideg vajjal, a cukorral, tojássárgájával, citromhéjjal és egy csipet sóval. Ha kell, adunk még hozzá egy evőkanál tejfölt. Félórára hideg helyre tesszük.
  2. Közben a szilvát megmossuk, kimagozzuk, méretétől függően félbe vágjuk.
  3. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Egy 20 cm-es piteformát előkészítünk, amelyiknek sima széle van. A tésztát kinyújtjuk 2-3 milliméter vastagságú kerek lappá. Tegyük a formába és szurkáljuk meg villával, majd szórjuk meg kekszmorzsával, és erre töltsük a töltelékkel úgy, hogy a tészta szélein 3 centis üres részt hagyunk: először kirakjuk a félbevágott szilvával, majd a fűszeres nádcukrot rászórjuk. A kihagyott tésztát hajtogassuk rá a töltelékre úgy, hogy körben összecsippentjük. Végül szórjuk rá a mandulapelyhet.
  4. A végeredmény egy látványos, rusztikus sütemény lesz. Végül szórjuk rá a mandulapelyhet. Mehet is a sütőbe 20-25 percre.

Töltelék

  1. A töltelékhez a cukrot,és fűszereket keverjük össze,és készítsük el a mandulapelyhet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A franciák nagy találmánya. Sokféleképpen variálhatjuk a tésztáját. Én így készítettem el, és garantáltan finom volt.

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek