Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szárazbabfőzelék kolbásszal

Szárazbabfőzelék kolbásszal
Szárazbabfőzelék kolbásszal
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főzelékmánia miatt ezt sűrűn elkészítem. yes Finom, laktató, és viszonyleg egyszerűen elkészíthető. Mellette van idő egy másik étel elkészítésére is.

hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez

A rántáshoz

ajánlat

Aki a főzelékeket szereti, annak ez kihagyhatatlan, úgy is mondhatnám, "alapmű"! cool

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát., és mehet rá a só, bors, paprika (meg ne égjen!).
  2. Beletesszük az átöblített babot, és felöntjük kb 1 liter langyos vízzel.
  3. Babérlevél, fokhagyma, kolbász, és szinte készre főzzük (kb 40 perc alatt).
  4. Rántást készítünk: olajon lisztet barnára pirítunk, amit egy nagy kanál tejföllel, és a babról egy kis lével simára keverünk, egy szűrőn keresztül belekeverünk.
  5. 10 percig még főzzük, így szépen besűrűsödik a főzelék.
  6. Ízesítjük ecettel, pici cukorral, és tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 81 705
elküldve: 18
receptkönyvben: 413
elkészítve: 36/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Hawk07

Mióta szakács: 2012.01.13.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babfőzelék, szárazbabfőzelék, főzelék szárazbabból

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lindros
lindros Wed, 2015-02-18 09:54

Tökéletes! A recept szerint készítettem, és így jó ahogy van.

vaksi
vaksi Fri, 2012-02-10 16:12

Nagyon finom!!! Mindenkinek jó szívvel ajánlom a receptet!
(Kolbász híján én 15-20 dkg csíkokra vágott Kolozsvári szalonnát dobtam bele, először kicsit ki is sütöttem.)
Ezt leszámítva vakon követtem a receptet + a főzési idő nálam is 40 perc volt. Pedig én előző este beáztatott fehér babból csináltam, de így is stimmelt a főzési idő.

Abszolút kezdőknek üzenem:
"kolbász ízlés szerint" = szerintem 15-20 dkg
"pirospaprika (kevés a színe kedvéért)" = én 2 teáskanálnyit tettem bele
"ecet ízlés szerint" = az én esetemben ez 2 teáskanálnyi 10%-os ecet volt
"csipet cukor" = én 1 csapott teáskanállal dobtam bele

Köszönöm szépen a receptet, ez volt életem első szárazbabfőzeléke, de ezentúl rendszeresen el fogom készíteni.

701
fejtett bab 45 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 2 db
kolbász 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ecet 1 kk
cukor 1 csipet
víz 1 l
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
tejföl 1 ek