Nosalty Logó

Babfőzelék füstölt oldalassal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Babfőzelék füstölt oldalassal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1292 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5167 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 251 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2002.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1292 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283.2 g

Zsír

  • Összesen
    292.4 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8010.3 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    1902 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    1161 mg
  • Foszfor
    3368 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    1037 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    875 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1963 micro
  • Kolin:
    997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 5167 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 251 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot előző este áztassuk be.
  2. Másnap leöntjük a vizet róla, átmossuk, és egy nagyobb edénybenbabérlevéllel ésaz oldalassal feltesszük főni.
  3. Puhára főzzük, majd az oldalast kivesszük, kicsontozzuka húst,apróravágjuk, és visszarakjuk a babhoz.
  4. A lisztet szárazonmegpirítjuk, és amikor kihűl, felöntjük a főzőtejszínnel, csomómentesre keverjük, majd behabarjuk,éssűrűre főzzük.
  5. Amikor készlevesszük, és belereszeljük a fokhagymát.
  6. Cukorral és ecettel vagy citromlével ízesítjük.
  • Elkészítettem: 55 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14470
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 09.

Ajánló

Én szeretem, ha érezni benne a fokhagymát, így a végén reszelem bele, ugyanis a főzésnél elveszíti az ízét a fokhagyma, és így jobban érezhető. Azelőtt a rántásban szoktam megpirítani, de most már habarom a főzelékeket.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

helena26 458 recept

Gyönyörű oldalasra leltem az üzletben, és gondoltam régen volt már babfőzelék. Családom szereti, így ez volt ma ebédre.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek