Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babfőzelék füstölt oldalassal

Babfőzelék füstölt oldalassal
Babfőzelék füstölt oldalassal
190 perc / előkészület: 10 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörű oldalasra leltem az üzletben, és gondoltam régen volt már babfőzelék. Családom szereti, így ez volt ma ebédre.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én szeretem, ha érezni benne a fokhagymát, így a végén reszelem bele, ugyanis a főzésnél elveszíti az ízét a fokhagyma, és így jobban érezhető. Azelőtt a rántásban szoktam megpirítani, de most már habarom a főzelékeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző este áztassuk be.
  2. Másnap leöntjük a vizet róla, átmossuk, és egy nagyobb edényben babérlevéllel és az oldalassal feltesszük főni.
  3. Puhára főzzük, majd az oldalast kivesszük, kicsontozzuk a húst, apróra vágjuk, és visszarakjuk a babhoz.
  4. A lisztet szárazon megpirítjuk, és amikor kihűl, felöntjük a főzőtejszínnel, csomómentesre keverjük, majd behabarjuk, és sűrűre főzzük.
  5. Amikor kész levesszük, és belereszeljük a fokhagymát.
  6. Cukorral és ecettel vagy citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 55 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 029
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

babfőzelék sertésoldalassal, tarka babfőzelék oldalassal, babfőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1291
fejtett bab 50 dkg
füstölt oldalas 1 kg
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
főzőtejszín 5 dl
cukor 1 teáskanál
ecet 2 csepp