r
Nosalty Logó

Havas Tátra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Havas Tátra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 682 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 682 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    571.6 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    209 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3700.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1047 mg
  • Nátrium
    1241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.3 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4715 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    467 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3050 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1987 micro
Összesen 8186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vizet a margarinnal és a cukorral felforraljuk.
  2. Mikor forr, belekeverjük a lisztet, és még pár percig kevergetjük a tűzön. (Vigyázni kell, oda ne égjen!) Félrehúzzuk, és hagyjuk hűlni.
  3. Míg hűl, addig a tojást felverjük, majd a lisztes masszához keverjük. (Botmixerrel könnyebben el tudjuk dolgozni.)
  4. A tésztát két részre osztjuk. Egy tepsit jól kikenünk margarinnal, és megszórjuk liszttel.
  5. A tészta egyik részét elsimítjuk a tepsiben. (Nagyon ragdós, nyúlós a tészta!) Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütőajtót nem szabad kinyitni!
  6. Ha megsült, kisütjük a másik lapot is. (Akkor jó a tészta, haa hegyes csúcsokraemlékeztet!)
  7. A krémhez a pudingport elkeverjük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
  8. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk.
  9. Ezt a krémet a tésztára simítjuk ( a tészta csúcsos része legyen felfelé).
  10. A tejszínt habbá verjük, és a krémre simítjuk, majd erre helyezzük a második tésztalapot (szintén a csúcsos része legyen felfelé).
  11. 3-4 órára hűtőbe tesszük, szeletelés előtt megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 47200
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon guszta és finom sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?