Nosalty Logó

Diós-kávékrémes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-kávékrémes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A diós masszához

A krémhez

A tetejére

Összesen 975 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A diós masszához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5862 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A diós masszához

A krémhez

A tetejére

Összesen 443 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 975 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    380.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    173 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2930.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583 g
  • Cukor
    508 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2378 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1587 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1432 micro
Összesen 5862 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 443 Kcal

Hozzávalók

A diós masszához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A diós masszához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot. Beledolgozzuk a tojássárgáját, a diót és a zsemlemorzsát.
  2. Egy kb. 36 x 28 centis tepsi alját két ostyatortalappal kirakjuk. Egyenletesen rákenjük a diós masszát, közepes lángon 180 fokon (vagy légkeveréses sütőben 165 fokon) 20 perc alatt megsütjük.
  3. Elkészítjük a krémet: a puhamargarint a cukorral, a tojássárgájával jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle kávét. A kihűlt tésztát megkenjük vele.
  4. Tetejére szórhatunk nagyobb darabokra tört diót.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13903
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 14.

Ajánló

Az egész süteményt mandulával is készíthetjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a sütit a kávés íze miatt kedvelem. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nyami-nyami és köszi!Éva-Anyóca

Ildó

Ma elkészítettük közösen az anyukámmal, nagyon finom! Viszont nekünk kicsit túl édes, legközelebb kevesebb porcukorral készítjük majd.

raczmargit2

Anyósom remekül értett a sütéshez is és még rengeteg mindenhez. ? ezt a sütit Palota Ági szeletnek nevezte és így készítette: Hozzávalók: ostyalap méret? tepsi Tészta: 1 db ostyalap Tészta massza: 6 db tojás 6 ev?kanál kristálycukor 10 dkg dió (összevágva) 3 ev?kanál zsemlemorzsa 1 kk. süt?por Krém: 20 dkg vaj 20 dkg porcukor 1 csomag vanília 2 db tojás 2 ev?kanál pörkölt babkávé finomra ?rölve Sütés: A tepsit az ostyalappal kibéleljük, beleöntjük a masszát, és megsütjük. Ha kih?lt, a tetejére rákenjük a krémet.

Hozzávalók

A diós masszához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.