r
Nosalty Logó

Feketeerdő szelet Cica konyhájából

NS
Feketeerdő szelet Cica konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

595
Kalória
15.4g
Fehérje
84.8g
Szénhidrát
20.8g
Zsír
72.3g
Víz
218.2g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
44.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 3568 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1078.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    124.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6471.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1775 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2388 mg
  • Nátrium
    1793 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    509 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    433.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1052 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1430 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1906 micro
Összesen 3568 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból egyszerű sárga piskótát készítünk (nagy tepsibe valót). Azzal a különbséggel, hogy a felébe kakaóport teszünk.
  2. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet elosztjuk a tepsiben, hogy mindenütt legyen. Erre kanalazzuk a sárga piskótamasszát, majd a kakaós piskótamasszát. A lényeg, hogy a végén szép márványos legyen. Fontos, hogy ne keverjük össze a tepsiben a meggyet a piskótamasszával.
  3. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Amikor kész, egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, így megfordul a piskóta, és a meggyes része kerül felülre.
  5. Elkészítjük a krémet. A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
  6. Miközben a krém hűl, felverjük a tejszínt a vanília cukorral, majd ha már majdnem kész, beletesszük a joghurtot. Ettől nemcsak finom, de tartósabb is lesz a habunk.
  7. Ha kihűlt a pudingos krém, 2-3 kanál habot keverünk hozzá, és óvatosan összedolgozzuk. Nagyon finom és lágy krémet fogunk kapni. A többi habot félretesszük a tetejére.
  8. Ezt a pudingos krémet egyenletesen rákenjük a meggyes piskótára, majd erre jön a felvert tejszínhab. (Lehet egyenletesen elkenni a habot is, de én szívesebben díszítem máshogyan.)
  9. Majd csokireszelékkel megszórjuk, és tálalásig a hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez egy másféle feketeerdő szelet, mint a megszokott, de érdemes kipróbálni. Különleges és nagyon finom.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek