Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő szelet Cica konyhájából

Feketeerdő szelet Cica konyhájából
Feketeerdő szelet Cica konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy másféle feketeerdő szelet, mint a megszokott, de érdemes kipróbálni. Különleges és nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból egyszerű sárga piskótát készítünk (nagy tepsibe valót). Azzal a különbséggel, hogy a felébe kakaóport teszünk. 
  2. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet elosztjuk a tepsiben, hogy mindenütt legyen. Erre kanalazzuk a sárga piskótamasszát, majd a kakaós piskótamasszát. A lényeg, hogy a végén szép márványos legyen. Fontos, hogy ne keverjük össze a tepsiben a meggyet a piskótamasszával. 
  3. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Amikor kész, egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, így megfordul a piskóta, és a meggyes része kerül felülre.
  5. Elkészítjük a krémet. A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. 
  6. Miközben a krém hűl, felverjük a tejszínt a vanília cukorral, majd ha már majdnem kész, beletesszük a joghurtot. Ettől nemcsak finom, de tartósabb is lesz a habunk. 
  7. Ha kihűlt a pudingos krém, 2-3 kanál habot keverünk hozzá, és óvatosan összedolgozzuk. Nagyon finom és lágy krémet fogunk kapni. A többi habot félretesszük a tetejére.
  8. Ezt a pudingos krémet egyenletesen rákenjük a meggyes piskótára, majd erre jön a felvert tejszínhab. (Lehet egyenletesen elkenni a habot is, de én szívesebben díszítem máshogyan.)
  9. Majd csokireszelékkel megszórjuk, és tálalásig a hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 061
elküldve: 6
receptkönyvben: 158
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Cica86

Mióta szakács: 2013.03.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

feketeerdő szelet másképp, tejszínes-pudingos meggy szelet, meggyes piskóta tejszínes vaníliakrémmel, habos-pudingos meggyes piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

593
tojás 6 db
cukor 15 dkg
víz 2 ek
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
meggy 20 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tojássárgája 1 db
finomliszt 1 evőkanál
tej 5 dl
cukor 1 ek
növényi habtejszín 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
gyümölcsjoghurt 2 ek
csokoládé 10 dkg