r
Nosalty Logó

Reggeli párnák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SpocokKapitány
Reggeli párnák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

1. töltelék

2. töltelék

A tetejére

Összesen 534 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

1. töltelék

2. töltelék

A tetejére

Összesen 2134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

1. töltelék

2. töltelék

A tetejére

Összesen 268 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 534 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4600.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    2625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 2134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1803 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Tésztához

1. töltelék

2. töltelék

A tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Először a tésztát állítsuk össze: kb. 20 dkg liszthez adjunk hozzásót, a tejfölt és a zsírt, majd dolgozzuk össze.
  2. Öntsük hozzá a vizet, ismét gyúrjuk át, és ha szükséges, tegyünk még hozzá lisztet. Ne tegyünk túl sokat hozzá, mert száraz lesz a tésztánk. Körülbelül egy megkelt tészta állagát kell kapjuk.
  3. Pihentessük a tésztát 10 percig, addig elkészíthetjük a töltelékeket, és gyújtsuk be a sütőt, hogy közben előmelegedjen.

1. töltelék

  1. A paradicsomos töltelékhez a hagymát és a kolbászt vágjuk apróra, majd egy kis tálban keverjük össze a sűrített paradicsommal, bazsalikommal és pár csepp szójaszósszal.

2. töltelék

  1. A tejfölös töltelékhez a fokhagymát vágjuk apróra (vagy használhatunk fokhagymanyomót is), és a sajtot is vágjuk kis kockákra, majd keverjük össze a tejföllel, kaporral és egy pici sóval (ez elhagyható, bár a tejföl miatt érdemes).

A tetejére

  1. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztánkat, egész vékonyra (2-3 mm), majd készítsünk belőle 12 kis négyzetet.
  2. Egyenként töltsük meg őket egy-egy kiskanál töltelékkel(nekem ezekkel az arányokkal 6-6 jött ki), de úgy, hogy csak a felébe tegyük, mert össze kell hajtanunk a kis táskákat. A széleit nyomkodjuk össze ujjbeggyel.
  3. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe (bár ha van jó tapadásmentes tepsink érdemes kicsit megzsírozni az alját, és azon sütni), kenjük meg a tetejüket tojássárgájával, és szórjuk meg a szezámmaggal.
  4. 180 °C-on kb 15 perc alatt süssük aranyszínűre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3433
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SpocokKapitány 3 recept

Süthetnékem támadt, és abból gazdálkodtam, amit találtam. Ha lett volna még itthon, a tejfölösbe biztosan teszek cukkinit. A zsír helyett nyugodtan lehet használni olívaolajat (sőt bele a tésztába sütni bogyót), igaz így a lisztarány kicsit változhat. A tölteléken pedig nem érdemes nagyon agyalni, kb. ami van, abból kitalálni valamit. Amire figyeljünk, hogy legyen a töltelékben valami szószos "bázis" nem baj, ha kicsit pépes, úgyis sűrűsödik a sütés során, és nem lesz száraz.

Hozzávalók

Tésztához

1. töltelék

2. töltelék

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?