r
Nosalty Logó

Sajtos párnácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos párnácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Kovász

Tetejére

Összesen 1703 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Kovász

Tetejére

Összesen 10213 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Kovász

Tetejére

Összesen 356 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3114.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1703 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    307.1 g

Zsír

  • Összesen
    620.5 g
  • Telített zsírsav
    283 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    240 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    2180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18686.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    525 mg
  • Kálcium
    5062 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    4268 mg
  • Nátrium
    8316 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2745 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    692 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    901 micro
  • Kolin:
    1154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2724 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1409 micro
Összesen 10213 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kovász

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. 2,5 dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük benne a cukrot, a belemorzsolt élesztőt, tetejét meghintjük kevéske liszttel (jobban beindul tőle az élesztő), lefedjük, meleg helyre tesszük.
  2. Kb. 15 perc múlva a kovászunk szépen feljön, ekkor már össze is állíthatjuk a tésztánkat.

Kovász

  1. Az átszitált lisztet keverőtálba öntjük, közepébe mélyedést formázunk. Beleöntjük a kovászt, tojásokat, sót. Jól elkeverjük, utána jöhet a zsiradék, tejföl és a lereszelt sajt.
  2. Mindezeket jól összedolgozzuk mindaddig, amíg szép homogén szerkezetű tésztát nem kapunk. Azaz a tészta könnyen elválik a tálunk falától és a kezünktől is.
  3. Letakarva pihentetjük kicsit, az élesztőt hagyjuk dolgozni a tésztánkban. A sütőt 170 C fokra előmelegítjük.
  4. Mikor már kicsit megdagadt a tésztánk, kiborítjuk lisztezett nyújtó deszkára. Téglalap alakúra nyújtjuk, legalább másfél centisre. Tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk gazdagon reszelt sajttal. Amikor az egész tészta felületét megszórtuk, kezünkkel a sajtot finoman belenyomkodjuk, hogy könnyebben lehessen vágni.
  5. Lisztbe mártott késsel 3 cm széles csíkokat vágunk, majd keresztben is, hogy szép téglalapokat kapjunk. Ezután már csupán annyi a teendőnk, hogy tepsibe rendezzük a kivágott sajtos tésztánkat, kb. fél cm távolságra egymástól, hogy legyen helye még a sütőben is kelni, növekedni.
  6. Kb. 20 perc sütés elegendő is, lényeg, hogy sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját. Mikor szépen megpirult a tésztánk teteje, már vehetjük is ki a sütőből. Lapátkanállal bátran alányúlva kiszedjük a tepsiből és ízlésesen egy tálra halmozzuk. Amint langyosra hűlt, már lehet is fogyasztani. Jó étvágyat hozzá !
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4720
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Önállóan is fogyasztható, de zöldségleves, fejtett bableves mellé is kiváló kiegészítő.

Hozzávalók

Tészta

Kovász

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek