Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás-paprikás hústekercs nokedlivel

Szalonnás-paprikás hústekercs nokedlivel
Szalonnás-paprikás hústekercs nokedlivel
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szalonnát a husiba tekerve finom, szaftos, paprikás roládokat kapunk.

hozzávalók / 4 adag

A tekercsekhez

A tojásos nokedlihez

Az ecetes-cukros salátához

ajánlat

A húsokat csak enyhén sózzuk, mert a szalonna is sós! Finom mellé a sültkrumpli is vagy bármely egyéb köret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajból ujjnyi vastag szeleteket vágunk, vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A szalonnából is vékony szeleteket vágunk, a hússzeletekre terítjük, majd fűszerpaprikával bőségesen megszórjuk.
  3. Szorosan felgöngyöljük és fogvájóval megtűzdeljük.
  4. Kevés olajat forrósítunk, melyen a roládokat néhány perc alatt körbepirítjuk.
  5. Áthelyezzük őket egy tepsibe, lefedjük alufóliával, és fél órára előmelegített sütőbe toljuk, majd még negyed órát fólia nélkül pirítjuk.
  6. Míg a hús sül, a nokedlihez összekeverjük a 4 tojást a vízzel, 1 tk sóval, kisebb adagokban hozzákeverjük a lisztet is. Lobogó sós vízbe (kevés olajat belelöttyintve) szaggatjuk, leszűrjük.
  7. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, belekeverjük a nokedlit, a maradék 7 tojást felverjük 1 tk sóval, és folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük a nokedlihez.
  8. A salátát leveleire szedjük, a leveleket megmossuk.
  9. A vizet elkeverjük a cukorral és az ecettel, majd a salátaleveleket beletépkedjük, tálalásig hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 081
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás-fűszerpaprikás hústekercs tojásos nokedlivel, szalonnás húsgöngyölegek ecetes salátával, fűszerpaprikás-szalonnás húsroládok tojásos nokedlivel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1251
sertés rövidkaraj 80 dkg
erdélyi szalonna 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 35 dkg
tojás 11 db
víz 2 dl
2 tk
napraforgó olaj 1 ek
jégsaláta 0.5 közepes fej
víz 7 dl
cukor 4 ek
ecet 1 ek